Skip to main content

Alkalmazás-engedélyezési lista

Az informatikai környezetben való telepítésre és használatra jóváhagyott alkalmazások az Alkalmazás-engedélyezési lista nézetben adhatók meg. A funkció használatához engedélyeznie kell az ACTIVATE_APPLICATION_WHITELISTING alapbeállítást a Snow Management and Configuration Centerben, lásd a következőt:  .

Az Alkalmazás-engedélyezési lista nézet az alábbi táblázatnak megfelelően két fület tartalmaz.

Fül

Leírás

Kritérium

A jóváhagyott alkalmazások engedélyezési listára helyezését eredményező kritériumok és automatikus szabályok megadására szolgál. Az engedélyezési listára helyezési kritériumok alkalmazásnévre, alkalmazástípusra vagy alkalmazásgyártóra vonatkozhatnak.

Alkalmazások (eredmény)

Az engedélyezési listára helyezési kritériumok által érintett összes alkalmazást megjeleníti.

A rendszer a kiegészítőleg megadott kritériumok alapján automatikusan azonosítja a jóváhagyott alkalmazásokat. Az alkalmazások ezenkívül kézileg is hozzáadhatók az engedélyezési listához.

Az engedélyezési listán nem szereplő alkalmazások telepítése vagy használata esetében riasztás jelenik meg. A nem jóváhagyott alkalmazások emellett szürke háttérrel megjelennek a Számítógép adatai és a Felhasználói adatok nézetben is.

Az összes engedélyezési listára helyezett alkalmazás felsorolása:

 • Használja az Összes alkalmazás gyári jelentéssablont, és adja hozzá az Engedélyezési listára helyezve jelentési kritériumot.

 • A szűrés megkönnyítése érdekében az Alkalmazások keresése nézetben az Oszlopválasztóból adja hozzá az Engedélyezési listára helyezve (Igen/Nem) oszlopot.

Megjegyzés

A tiltólista felülírja az engedélyezési listát. Ha egy jóváhagyott alkalmazás felkerül a tiltólistára, a rendszer el fogja távolítani az engedélyezési listáról.

Engedélyezési listára helyezési kritériumok hozzáadása vagy szerkesztése

 1. A Kritérium fülön hajtsa végre a következők egyikét:

  • Engedélyezési listára helyezési kritérium hozzáadásához kattintson a Kritérium hozzáadása lehetőségre.

   A Kritérium hozzáadása párbeszédpanel megjelenik.

  • Engedélyezési listára helyezési kritérium szerkesztéséhez kattintson az engedélyezési listára helyezési kritérium sorára.

   A Kritérium szerkesztése fül megjelenik.

 2. Válassza ki a lista Kritériumtípus elemét.

 3. Írja be a Kritérium értékét. Helyettesítő karakterként használja a % jelet, hogy ezáltal több, általános nevű vagy típusú alkalmazást belefoglaljon.

  • Példa: %ftp%

 4. Kattintson a Mentés gombra.

Engedélyezési listára helyezési kritériumok törlése

 1. A Kritérium fülön és a kritérium sorában kattintson a Törlés RemoveWhite ikonra.

  Kritérium törlése párbeszédpanel megjelenik.

 2. Kattintson az OK gombra a megerősítéshez.

Engedélyezési listára helyezési automatizálási szabályok

 1. A Kritérium fülön és az Engedélyezési listára helyezési automatizálási szabályok részben kattintson a Szerkesztés lehetőségre.

 2. Szabály beállításához jelölje be a szabály jelölőnégyzetét.

  Szükség esetén módosítsa a Telepítések és a Felhasználók mező mennyiségét.

 3. Az engedélyezési listára helyezési automatizálási szabályok alkalmazásához kattintson a Szabályok alkalmazása lehetőségre.

A jóváhagyott alkalmazások engedélyezési listájának megtekintése

Az engedélyezési listára helyezési kritériumok által érintett összes alkalmazás az Alkalmazások (eredmény) fülön jelenik meg, függetlenül attól, hogy telepítve vannak-e. A Telepítések és a Felhasználók oszlop a jelenlegi informatikai környezet telepítéseinek és felhasználóinak a számát mutatja.