Oracle ellenőrzött adatok nézet

A Snow Software az Oracle-adatbázisok és -adatbázisopciók ellenőrzött harmadik fél eszközszállítója, ami azt jelenti, hogy az Oracle ellenőrzött auditálási adatokként fogadja el a Snow License Manager által az Oracle-adatbázisokról gyűjtött adatokat.

Az Oracle-adatbázisok adatainak kezeléséhez és letöltéséhez nyissa meg a Vállalati > Oracle áttekintés területet, majd válassza ki az Oracle ellenőrzött adatok fület.

Megjegyzés

Az Oracle ellenőrzött adatok fül nem érhető el alapértelmezetten minden felhasználó számára. Az Oracle ellenőrzött adatok funkcióval és a bekapcsolásának módjával kapcsolatos további információkat lásd:  .

Az Oracle ellenőrzött adatok fül két táblázatra osztja a vagyonban található kiszolgálóikat:

 • Kiszolgálók hiánytalan ellenőrzött adatokkal – A táblázatban felsorolt kiszolgálóknál előkészíthetők és letölthetők az Oracle ellenőrzött adatok.

  Azok a kiszolgálók, amelyeknél hiányosak az adatok a Kiosztott adatbázislicenc, a Metrika és/vagy a Környezet kapcsán, megjelennek ugyan a listán, de hozzá kell adnia a hiányzó adatokat, mielőtt az ellenőrzött adatok ezekre a kiszolgálókra vonatkozóan is szerepeltethetők lennének a letöltésben. Az adatok közvetlenül a felhasználói interfészen szerkeszthetők.

 • Kiszolgálók hiányos ellenőrzött adatokkal – A táblázatban felsorolt kiszolgálóknál nem készíthetők elő és tölthetők le az Oracle ellenőrzött adatok kritikus jelentőségű adatok hiánya vagy hibák miatt, például hiányzó Snow Inventory Oracle Scanner-adatok, a topológiából hiányzó számítógép, érvényesítési hibák vagy elemzési hibák miatt.

  A táblázatban szereplő minden egyes kiszolgálónál fel vannak sorolva az okok, amiért az adatok hiányosként lettek kategorizálva, emellett javasolt műveletek is láthatók a problémák megoldása érdekében. A problémák megoldása esetén a kiszolgáló átkerül a Kiszolgálók hiánytalan ellenőrzött adatokkal táblázatba, és a kiszolgálóra vonatkozóan letölthetővé válnak az ellenőrzött adatok.

Oracle ellenőrzött adatok előkészítése és letöltése

Megjegyzés

Ha a letöltésben szerepeltetni szeretné a Kiszolgálók hiányos ellenőrzött adatokkal táblázat valamely kiszolgálójának adatait, először meg kell oldania a táblázatban felsorolt problémákat.

 1. Nyissa meg a Kiszolgálók hiánytalan ellenőrzött adatokkal nézetet.

  Megjelenik az összes olyan kiszolgáló felsorolása a táblázatban, amelynél letölthetők az Oracle ellenőrzött adatok. Ha a táblázatban szereplő valamely kiszolgálónál adatok hiányoznak a Kiosztott adatbázislicenc, a Metrika vagy a Környezet tekintetében, figyelmeztető üzenet jelenik meg a táblázat felett. A hiányzó adatokat az alábbiak szerint hozzá kell adni, mielőtt az auditálási adatok letölthetők lennének ezekre a kiszolgálókra vonatkozóan:

  • A hiányzó adatok hozzáadásához jelölje be egy vagy több kiszolgáló jelölőnégyzetét, válassza a Műveletek > Adatok szerkesztése pontot, majd az Adatbázis-tulajdonságok szerkesztése ablakban szerkessze a Metrika, a Kiosztott adatbázislicenc és/vagy a Környezet adatait.

   Megjegyzés

   A szerkesztett Kiosztott adatbázislicenc és Metrika értékek csak az Oracle ellenőrzött adatok nézetben szereplő adatokra vannak kihatással, a véglegesen tárolt adatokra nem. A szerkesztett adatok visszaállíthatók az Adatok visszaállítása lehetőséggel. Az összes szerkesztett érték vissza lesz állítva az összes kiszolgálóra vonatkozóan, akár ki vannak választva, akár nem.

   A szerkesztett Környezet értékek véglegesen tárolásra kerülnek, ami azt jelenti, hogy a felhasználói interfész más nézeteiben is ugyanezek az értékek fognak megjelenni. A szerkesztett adatok nem állíthatók vissza az Adatok visszaállítása lehetőséggel. A szerkesztett környezeti adatok módosításához használja a Szerkesztés funkciót.

 2. Jelölje be azoknak a kiszolgálóknak a jelölőnégyzetét, amelyeknél ki szeretné gyűjteni és le szeretné tölteni az Oracle ellenőrzött adatokat, majd válassza a Fájl összeállítása lehetőséget.

  Megtörténik a kiválasztott kiszolgálók adatainak kigyűjtése. Ha sok kiszolgálót választott ki, a folyamat eltarthat egy ideig. Miután megtörtént az összes adat kigyűjtése, a Fájl letöltése gomb használhatóvá válik.

 3. Válassza a Fájl letöltése gombot.

  Az Oracle ellenőrzött adatok letöltése ZIP-fájlban történik meg.