Skip to main content

Megfelelőség

A megfelelőség kifejezés azt jelenti, hogy egy szervezet jogilag és helyesen van licencelve, azaz a szervezet rendelkezik az alkalmazások használatának fedezéséhez szükséges számú licenccel.

A Snow License Manager rendszeresen létrehozza az informatikai környezet megfelelőségi nyilatkozatát. Ez azt jelenti, hogy a telepített alkalmazásokat a rendszer párosítja a megvásárolt licencek készletével.

Ha minden licences alkalmazás fedezve van, a szervezet megfelelőnek minősül. A túllicencelt szervezetek is megfelelőnek minősülnek, míg a túl kevés licenccel rendelkezők nem megfelelőnek. Természetesen vannak ingyen, licenc nélkül is használható alkalmazások. Ezen alkalmazások nincsenek hatással a megfelelőségre.

Licenckövetelmény

A licenckövetelmény megadja, hogy a kiválasztott metrikával rendelkező alkalmazás megfelelőségéhez hány licencre van még szükség. Például a Telepítések alapértelmezett metrikájú alkalmazások esetén a licenckövetelmény az alkalmazás azon telepítéseinek a száma, amelyekhez még licenc szükséges.

A licenckövetelmény megadja a szükséges különálló licencek számát. A csomag részeként telepített alkalmazások nem számítanak bele, mert csomaglicencre van hozzájuk szükség.

Egy alkalmazás licenckövetelményeit az Alkalmazás adatai nézet grafikonjai jelenítik meg, lásd: Alkalmazás.

Licenc-nyomonkövetés

A Snow License Manager licenc-nyomonkövetés funkciója részletes információval szolgál a rendszergazda számára az egyes alkalmazások jogosultsági állapotáról. A jogosultsági állapot leírja, hogy a fogyasztó (számítógép, felhasználó vagy eszköz) milyen mértékben van a rendelkezésre álló jogosultságaival fedezve. A rendszergazda áttekintést kap arról, melyik licenc és melyik megállapodás melyik fogyasztót fedezi, amivel csökkenthető annak kockázata, hogy egyazon fogyasztót kétszer licenceljék. Ez az információ mind az alkalmazás adatainál, mind a számítógép adatainál, a felhasználói adatoknál és az eszköz adatainál rendelkezésre áll.