Oracle áttekintés

Az Oracle áttekintés részletes információkat jelenít meg az Oracle-környezetről. Az információk csak akkor jelennek meg, ha az Oracle Management Option telepítve van. Ebben az esetben az adatok az alábbi táblázatnak megfelelően öt fülön jelennek meg.

Fül

Leírás

Termékek áttekintése

A Termékek áttekintése fülön megtekintheti az Oracle termékek megfelelőségét, valamint áttekintheti az Oracle-licenceket és a kapcsolódó költségeket. A fül két részre van osztva:

A Javaslatok fül jelenti a kiindulási pontot az Ön Oracle-környezetének optimalizálásához. Az információk két részre vannak osztva:

 • Javaslatok lista

  A Javaslatok lista javaslatokat jelenít meg számos olyan eszközre vagy számítógépre vonatkozóan, amelyeknél ajánlott további vizsgálatokat folytatni az Oracle-környezetben. Az egyes javaslatok ikonján nyíl vagy kör jelzi, ha a szám nőtt (piros nyíl) vagy csökkent (zöld nyíl) a legutóbbi keresés óta. A vizsgálandó számítógépek vagy eszközök jelentésének megjelenítéséhez kattintson a javaslatra.

 • Az észlelt számítógépek környezetének áttekintése és a Licencköltség-áttekintés grafikonjai

  Az észlelt számítógépek környezetének áttekintése című grafikon vizuálisan ábrázolja, hogy az Ön környezetében milyen arányban vannak a számítógépek leltározva. A számítógépek pontos számának megtekintéséhez mutasson a vonatkozó sávra.

  A Licencköltség-áttekintés grafikon az Oracle rendelési költségnek a licencek összköltségéhez viszonyított arányát mutatja. Figyelem: csak azok a licencek jelennek meg itt, melyekhez van elérhető költséginformáció.

A Termékek fülön az Ön környezetében telepített összes Oracle adatbázis-, Middleware- és Java Enterprise-kiadás látható.

Egy adott adatbázis-, Middleware- vagy Java-kiadás részleteinek megtekintéséhez válassza azt ki a bal oldali listáról. A nézetpanelen áttekintés, a bal oldali listában pedig különböző információk, például a telepítések, a kiszolgálók és a rendelések száma jelenik meg. Az Ugrás lehetőséggel részletesebb adatokat tekinthet meg a következő képernyőkön: Adatbázis-kiadások részletei nézet, Middleware-kiadások részletei nézet, valamint Java-kiadások részletei nézet.

A Jogosultságok fül a következők listáját jeleníti meg:

 • Az összes rögzített Oracle megállapodás (a Megállapodások nézetben)

  • Egy adott megállapodással kapcsolatos részletes információk megjelenítéséhez kattintson a megállapodás sorára. Ezzel megnyílik a Megállapodás részletes nézet.

  • Az Oracle megállapodások csoportos importálásának menetéhez lásd: Adatok importálása.

  • Oracle megállapodás hozzáadásának, szerkesztésének és törlésének menetéhez, valamint az almegállapodások kezelésével kapcsolatban lásd: Megállapodások.

 • Minden rögzített Oracle-rendelés[a] (a Rendelések nézetben)

 • Az összes virtuális gép, fizikai kiszolgáló és datacenter/fürt licencmegfelelőségi állapota (a Licenckiosztások nézetben)

  • Az Oracle-licencek Oracle-rendeléshez kapcsolódó termékekhez való hozzárendelésének menetéhez lásd: Oracle-licencek kiosztása.

 • Az összes hozzárendelési szabály (az Automatikus hozzárendelés fülön)

A Jelentések fül megjeleníti az összes elérhető Oracle-jelentést.

További információkat lásd: Jelentések.

Az Oracle ellenőrzött adatok az Oracle ellenőrzött adatok fülön keresztül exportálhatók.

Az Oracle ellenőrzött adatok fül nem érhető el alapértelmezetten minden felhasználó számára.

[a] Az Oracle-rendelések tartalmazzák az ügyfél adott Oracle-vásárlásra vonatkozó jogosultsági adatait: licencek száma, támogatási állapot, társított karbantartási megállapodások, termékhasználati jogok stb.