Skip to main content

Listák kezelése

A listák az SLM webes felhasználói felület mindennapos használata során megkönnyítik az adatok kezelését és keresését. Három listatípust különböztethetünk meg;

Lista típusa

Leírás

Összes felsorolása

Ez a listatípus mobileszközöknél, felhasználóknál, megállapodásoknál és licenceknél érhető el. Megjeleníti az adott kategória összes sorát a kiválasztott információkkal. Ezután rendezheti és tovább szűrheti az információkat.

Keresés

Megjelenik az összes keresési eredmény listákkal. A keresési eredmények menthetők későbbi használatra.

Mobileszközöknél, felhasználóknál, megállapodásoknál és licenceknél a Keresés nézet egészen addig üres, amíg nem alkalmaz egy vagy több keresési kritériumot.

Alkalmazásoknál és számítógépeknél a Keresés nézet az adott kategória összes sorát megjeleníti a kiválasztott információkkal. Ezután egy vagy több keresési kritériummal szűrheti az információkat.

Jelentések

Fejlettebb jelentési célokra előkonfigurált készletjelentések állnak rendelkezésre a Jelentés részben. Ezek a jelentések szűrhetők és automatikus küldésre beütemezhetők.

A listákban minden sor kattintható, és a kiválasztott számítógép, felhasználó stb. részletes nézetéhez vezet. A listához való visszatéréskor a listát ugyanolyan állapotban fogja találni, ahogy az előbb elhagyta, az Ön által alkalmazott esetleges csoportosításban és/vagy szűréssel.

Minden lista alapértelmezésként lapozható, és a gyorsítótár engedélyezve van, amely tárolja az eredetileg betöltött adatokat. A listatartalom újratöltéséhez/megújításához a helyi menüben kattintson a Frissítés lehetőségre.

Szűrés

A listatartalom szűrőkkel közvetlenül módosítható:

 • Írja be a szűrési kritériumot az oszlopfejléc alatti mezőbe (nincs szükség helyettesítő karakterre), és a lista újratöltéséhez várjon egy másodpercet.

  Csak a szűrőnek megfelelő sorok jelennek meg.

filtering.png

Rendezés

Ez a lista alapértelmezés szerint az első oszlop alapján van rendezve, de bármely más oszlop szerint is rendezhető.

 • Az első oszloptól eltérő oszlop szerinti rendezéshez kattintson a kívánt oszlopfejlécre.

 • A rendezési sorrend megfordításához kattintson még egyszer ugyanarra az oszlopfejlécre.

A kiválasztott rendezési sorrendet az oszlopfejlécen nyíl mutatja.

sorting

Csoportosítás

Listatartalom csoportosításához tegye a következőket:

 • Húzza az oszlopfejléceket a lista fölötti csoportosítási területre. A lista tartalma több szinten csoportosítható. Ehhez két vagy több oszlopfejlécet kell húzni a csoportosítási területre.

A csoport részletei alapértelmezés szerint rejtve vannak. A csoport kibontásához kattintson a bal oldali nyílra.

grouping.png

Oszlopválasztó

Az alapértelmezés szerint nem megjelenített oszlopok hozzáadásához, illetve a szükségtelen oszlopok eltávolításához használja az Oszlopválasztó funkciót.

 1. A helyi menüben kattintson az Oszlopválasztó lehetőségre.

  Az Oszlopok kiválasztása párbeszédpanel megjelenik.

 2. Oszlop listához adásához húzza és ejtse az oszlopot a listafejlécbe.

 3. Fejléc listáról való eltávolításához húzza vissza és ejtse az oszlopot az Oszlopok kiválasztása párbeszédpanelre.

 4. Az Oszlopválasztó párbeszédpanel bezárásához kattintson a jobb felső sarokban található RemoveWhite gombra.

columnselector

Az összes elem kijelölése

A fenti listában az Összes kijelölése jelölőnégyzet bejelölése esetén csak az aktuális oldalon látható elemek lesznek kiválasztva.

selectallitems

Több oldalas listák esetén az összes elem kijelöléséhez kattintson az Összes oldal megjelenítése NoPaging ikonra, majd jelölje be az Összes kijelölése jelölőnégyzetet.