Skip to main content

Szervezet

A szervezeti struktúra lehetővé teszi a szoftver- és hardvervagyon költségközpontok vagy részlegek szerinti elemzését. A szervezeti struktúra létrehozása a Snow Management and Configuration Center (Snow MACC) alkalmazásban történik.

A vállalat felső szintje általában jogi szervezetként van regisztrálva; azaz ő a jogi személy, aki a szoftver- és hardvervagyont tulajdonolja. Ha a szervezetnek több jogi személye van, több jogi szervezeti csomópont is alakítható. A nem jogi csomópontok jellemzően a szervezeti hierarchiában lejjebb található csomópontok. Ezekre nem jogi szervezeti csomópontokként hivatkozunk.

A Snow License Manager platformban minden számítógép, eszköz és felhasználó a szervezeti hierarchia egy bizonyos csomópontjához csatlakozik. A licencek mindig a jogi szervezeti csomópontokhoz vannak regisztrálva, de ki lehet osztani őket a nem jogi szervezeti csomópontoknak.

Automatikus csatlakoztatási szabályok

Az automatikus csatlakoztatási szabályok a számítógépeknek, eszközöknek és felhasználóknak a szervezeti struktúra megfelelő helyhez rendelésével megkönnyítik a szervezet kezelését. Ennek elérése érdekében egy vagy több szűrő (szabályok) lesz létrehozva pl. állomásnév, IP-cím vagy felhasználónév szerint. Az automatikus csatlakoztatási szabályok lehetővé teszik, hogy azonnal beállítsa a szervezeti struktúrát, további irányítási szükség nélkül. Az automatikus csatlakoztatási szabályok létrehozása a Snow MACC-ben történik.

Az automatikus csatlakoztatási szabályok feldolgozása csökkenő sorrendben történik csomópontszintenként. Először egy adott szinten lévő összes csomópont lesz feldolgozva, majd a legközelebbi alcsomópontszint következik.

A számok azt a sorrendet mutatják, amelyben az automatikus csatlakoztatási szabályok alkalmazása történik.

példa 70.
AutoConnectRulesOrder.png