Skip to main content

Magtényezők

A Microsoft és az Oracle gyártók néhány szoftver esetén magtényezőket használnak bizonyos konfigurációk licenceléshez. A magtényező egy olyan numerikus érték, amely bizonyos fizikai processzortípushoz van hozzárendelve, és amelyet a licenckövetelmény kiszámításához meg kell szorozni a processzormagok tényleges számával.

A Snow License Manager automatikusan meghatározza, hogy mely szoftverek licencelhetők magtényező alapján, erről itt talál információkat:

 • Az Alkalmazás adatai listában:

  • Az Információk fülön nézze meg, hogy az alkalmazás licence tartozhat-e a Magtényezőkön alapuló licencek közé (Igen/Nem).

  • Az összes licences fogyasztót tartalmazó lista megtekintéséhez kattintson a Licencek fülön a Nyomon követés lehetőségre. Ahhoz, hogy megtudja, hogy magtényezőt használtak-e a licenckövetelmény számításához, kattintson a Kötelező oszlopban szereplő nyílra.

  • A Magtényező-helyesbítés vonatkozásában a Megfelelőség fül Kötelező licencek részében találhat információkat.

 • A Minden alkalmazás jelentésben adja hozzá a Magtényezőkön alapuló licencek oszlopot.

Microsoft

Az SQL Server 2012 kiadásával a Microsoft egy új, számítási teljesítményen alapuló kiszolgálószoftver-licencelési modellt mutatott be. Ebben a licencelési modellben metrikaként a korábbi fizikai processzorok helyett fizikai processzormagokat használnak. Ez a magszámalapú modell használható SQL Server és BizTalk Server telepítéséhez.

A magszámalapú modellel és az aktuális Microsoft Magtényezők táblájával kapcsolatban további információkat a Microsoft dokumentációjában talál.

Licencelhető magok

A Snow License Manager a Microsoft Magtényezők táblája alapján számítja ki a konkrét hardverkonfigurációk (és fizikai processzortípusok) esetén a Licencelhető magok számát, ahol:

Licencelhető magok = Processzormagok x Magtényező

A Snow License Manager platformban a licencelhető magok száma automatikusan kiszámítódik minden kiszolgáló operációs rendszerrel működő fizikai számítógépre. Így az ügyfelek a rendszerbe állítás előtt útmutatást kapnak a magalapú alkalmazás licenckövetelményeivel kapcsolatban. A licencelhető magok értéke csak akkor alkalmazható, ha van fedezendő termék.

A Snow License Manager platformon a számítógéppel kapcsolatban itt található információ:

 • A Microsoft Magtényező és a Licencelhető magok száma vonatkozásában a Számítógép adatai az Információk fülön talál információkat.

 • Az Alkalmazások számítógépenként jelentésben az oszlopkiválasztó segítségével adja hozzá a Magtényező, a Magtényezők táblája és a Licencelhető magok oszlopot. Összehasonlításképp adja hozzá a Processzorok és a Processzormagok oszlopot is.

Oracle

A Snow License Manager az Oracle processzormag-tényező tábláját használja, hogy bemutassa a jelenlegi Alapvető processzorlicencelési tényezőt azon egyedi fizikai hardverkonfigurációkra vonatkozóan, melyekre Oracle szoftver van telepítve. A Snow License Manager platformon ezzel a licencelési tényezővel kapcsolatosan itt találhatók információk:

 • Az aktuális Oracle processzormag-tényező vonatkozásában a Számítógép adatai és az Információk fülön talál információkat.

 • Az Összes Oracle adatbázis-kiszolgáló, Összes Oracle adatbázis kiszolgálónként és Nem használt Oracle lehetőségek, kiszolgálónként jelentések Magtényező oszlopában

Az Alapvető processzorlicencelési tényezővel kapcsolatban további információkat az Oracle dokumentációjában talál.