Oracle adatbázis részletei nézet

Egy adott adatbázissal kapcsolatos részletes információk megtekintése:

 1. Az Oracle áttekintés képernyő Termékek fülén válassza ki a keresett Oracle-adatbáziskiadást, ezután kattintson az Adatbázisok lehetőségre.

  Megjelenik az Adatbázis-kiadások részletei nézet.

 2. Kattintson a keresett adatbázis sorára.

  Megjelenik az Oracle adatbázis adatai nézet.

Az Oracle adatbázis adatai nézet egy leltározott adatbázis részletes információit jeleníti meg a következő táblázat szerint. A bal oldali terület arról a kiszolgálóról szolgál információval, amelyre az adatbázis telepítve van. Az adatok az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése által szolgáltatott adatokon alapulnak.

Az adatbázis adatainak szerkesztéséhez kattintson az Oracle adatbázis részletei nézet jobb felső területén az Adatbázisok szerkesztése lehetőségre.

Az Adatbázis-kiadások részletei nézetre vagy az Oracle áttekintés képernyőre való visszalépéshez kattintson az oldal tetején lévő helynavigációs hivatkozásokra.

Fül

Leírás

A Felhasználók fül az adatbázis-felhasználók listáját jeleníti meg.

A Használt opciók fül az Oracle opciók listáját jeleníti meg névvel és tulajdonossal, és megadja, hogy az opció telepítve és használatban van-e.

A beállításhasználattal kapcsolatos, tulajdonosi információkkal is szolgáló beállítások adatai licencelési szempontból fontosak, mivel a legtöbb használt beállítás díjköteles.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

Az opciók használt vagy nem használt megjelölést kaphatnak különböző lekérdezések eredménye alapján. A részletek megtekintéséhez bontsa ki az opció sorát a listán az opció nevétől balra található nyilat kiválasztva. A lekérdezések csoportosítva vannak. Az egyes csoportokat kibontva megtekintheti a benne szereplő lekérdezéseket, az eredményként kapott értékeket, valamint azt, hogy az egyes lekérdezések el vannak-e indítva. Egy csoporton belül az összes lekérdezésnek elindítottnak kell lennie ahhoz, hogy a csoport elinduljon. Legalább egy csoportnak elindítottnak kell lennie, hogy az opció használt megjelölést kapjon.

Lehetőség van kézzel módosítani az értékeket a Telepítve és a Használt oszlopokban. Ez fontos lehet, ha a Snow Inventory Oracle Scannerből származó eredményeket módosítani kell. A jelentésekben a kézzel módosított értékek jelennek meg.

Az értékek kézi módosításához válassza az Oracle adatbázis adatai nézet jobb felső területén lévő Adatbázis szerkesztése lehetőséget, majd az Opciók nézetben jelölje be egy vagy több opciónál a Telepítve és a Használt jelölőnégyzetet, vagy törölje ezek bejelölését.

Ha egy adott opciónál egy vagy több értéket módosított kézzel, ez megjelenik a Változások oszlopban. A kézzel módosított értékek visszaállíthatók az eredeti értékre.

Az fülön az engedélyezett Oracle felügyeleti csomagok listája jelenik meg névvel, az elfogadott csomagoknál az elfogadó nevével és az elfogadás dátumával együtt.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

 • Elfogadott oszlop: A felügyeleti csomag elfogadásával kapcsolatos adatok licencelési szempontból fontosak, mivel a legtöbb elfogadott felügyeleti csomag díjköteles. Ha egy felhasználó elfogadja a felügyeleti csomag használatát, a Felhasználó oszlopban megjelenik a felhasználóhoz tartozó felhasználónév.

 • Felhasználó oszlop: Az Oracle Management Option az olyan funkciók használatát is észleli, amelyekhez felügyeleti csomagos licencelés szükséges. Ezek a Felhasználó oszlopban a következők egyikét tartalmazva jelennek meg:

  • ACCEPTED BY DATABASE SETTING (adatbázis-beállítás által elfogadva)

  • ACCEPTED BY USAGE OF SQL PROFILES (SQL profilok használata által elfogadva)

Lehetőség van kézzel módosítani az értékeket az Engedélyezve és az Elfogadott oszlopban. Ez fontos lehet, ha a Snow Inventory Oracle Scannerből származó eredményeket módosítani kell. A jelentésekben a kézzel módosított értékek jelennek meg.

Az értékek kézi módosításához válassza az Oracle adatbázis adatai nézet jobb felső területén lévő Adatbázis szerkesztése lehetőséget, majd a Felügyeleti csomagok nézetben jelölje be egy vagy több felügyeleti csomagnál az Engedélyezve és az Elfogadott jelölőnégyzetet, vagy törölje ezek bejelölését.

Ha egy adott felügyeleti csomagnál egy vagy több értéket módosított kézzel, ez megjelenik a Változások oszlopban. A kézzel módosított értékek visszaállíthatók az eredeti értékre.

A fül a használatról jelenít meg információt.

Az Oracle Management Option (OMO) leltárbeolvasása összegyűjti a rendelkezésre álló adatokat. Minél újabb egy Oracle verzió, annál több funkcióhasználati információ elérhető.

Megjegyzés

A funkcióhasználati információk iránymutatásként használhatók, de a licencelési követelmények alapjául érvényesen nem használhatók. Ehelyett használja az Opciók és a Felügyeleti csomagok fül adatait.

A Példányok fül az ezt az adatbázist használó összes telepített példányt mutatja.