Skip to main content

Oracle adatbázis részletei nézet

Az Oracle adatbázis részletei nézet egy leltározott adatbázis részletes információit jeleníti meg. Az oldalt az Oracle áttekintés > Termékek fülről érheti el a megfelelő Oracle adatbázis-kiadás, majd az Ugrás lehetőség, végül az érintett adatbázis sorának kiválasztásával.

A nézet bal oldali területe arról a kiszolgálóról szolgál információval, amelyre az adatbázis telepítve van. Az adatbázissal kapcsolatos információk lapfüleken jelennek meg az alábbi táblázatban leírtak szerint. Az adatok az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése által szolgáltatott adatokon alapulnak.

Az adatbázis adatainak szerkesztéséhez kattintson a jobb felső sarokban lévő Adatbázis szerkesztése lehetőségre.

Fül

Leírás

A Felhasználók fül az adatbázis-felhasználók listáját jeleníti meg.

A Használt opciók fül az Oracle-opciók listáját jeleníti meg névvel és tulajdonossal, és megadja, hogy az opció telepítve és használatban van-e.

Az opcióhasználattal kapcsolatos információk a tulajdonosi információkkal kiegészítve licencelési szempontból fontosak, mivel a legtöbb használt opció díjköteles.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

Az opciók használt vagy nem használt megjelölést kaphatnak különböző lekérdezések eredménye alapján. A részletek megtekintéséhez bontsa ki az opció sorát a listán az opció nevétől balra található nyilat kiválasztva. A lekérdezések csoportosítva vannak. Az egyes csoportokat kibontva megtekintheti a benne szereplő lekérdezéseket, az eredményként kapott értékeket, valamint azt, hogy az egyes lekérdezések el vannak-e indítva. Egy csoporton belül az összes lekérdezésnek elindítottnak kell lennie ahhoz, hogy a csoport elinduljon. Legalább egy csoportnak elindítottnak kell lennie, hogy az opció használt megjelölést kapjon.

Lehetőség van kézzel módosítani az értékeket a Telepítve és a Használt oszlopokban. Ez fontos lehet, ha a Snow Inventory Oracle Scannerből származó eredményeket módosítani kell. A jelentésekben a kézzel módosított értékek jelennek meg.

Az értékek kézi módosításához válassza az Oracle adatbázis részletei nézet jobb felső területén lévő Adatbázis szerkesztése lehetőséget, majd az Opciók nézetben jelölje be egy vagy több opciónál a Telepítve és a Használt jelölőnégyzetet, vagy törölje ezek bejelölését.

Ha egy adott lehetőségnél egy vagy több értéket módosított kézzel, ez megjelenik a Változások oszlopban. A kézzel módosított értékek visszaállíthatók az eredeti értékre.

Az Elfogadott felügyeleti csomagok fülön az engedélyezett Oracle felügyeleti csomagok listája jelenik meg névvel, az elfogadott csomagoknál az elfogadó nevével és az elfogadás dátumával együtt.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

  • Elfogadott oszlop: Az információ licencelési szempontból fontos, mert a legtöbb elfogadott felügyeleti csomag díjköteles. Ha a felügyeleti csomag használatát felhasználó fogadta el, a felhasználónév megjelenik a Felhasználó oszlopban.

  • Felhasználó oszlop: Az Oracle Management Option az olyan funkciók használatát is észleli, amelyekhez licencelt felügyeleti csomag szükséges. Ezeket a Felhasználó oszlop mutatja a következők egyikét megjelenítve:

    • ACCEPTED BY DATABASE SETTING (adatbázis-beállítás által elfogadva)

    • ACCEPTED BY USAGE OF SQL PROFILES (SQL profilok használata által elfogadva)

Lehetőség van módosítani az értékeket az Engedélyezve és az Elfogadott oszlopban. Ez hasznos lehet, ha a Snow Inventory Oracle Scannerből származó eredményeket módosítani kell. A jelentésekben a kézzel módosított értékek jelennek meg.

Az értékek kézi módosításához válassza az Oracle adatbázis részletei nézet jobb felső területén lévő Adatbázis szerkesztése lehetőséget, majd a Felügyeleti csomagok nézetben jelölje be egy vagy több felügyeleti csomagnál az Engedélyezve és az Elfogadott jelölőnégyzetet, vagy törölje ezek bejelölését.

Ha egy adott felügyeleti csomagnál egy vagy több értéket módosított kézzel, ez megjelenik a Változások oszlopban. A kézzel módosított értékek visszaállíthatók az eredeti értékre.

A Funkcióhasználat fül a használatról jelenít meg információt.

Az Oracle Management Option leltárellenőrzése összegyűjti a rendelkezésre álló adatokat. Minél újabb egy Oracle-verzió, annál több funkcióhasználati információ érhető el.

Megjegyzés

A funkcióhasználati információk iránymutatásként szolgálnak, a licencelési követelmények alapjául nem használhatók. Ehelyett használja az Opciók és a Felügyeleti csomagok fül adatait.

A Példányok fül az ezt az adatbázist használó összes telepített példányt mutatja.