Skip to main content

Szoftverfelismerési szolgáltatás (SRS)

A szoftverfelismerési szolgáltatás (SRS) egy, a Snow Software által kifejlesztett szolgáltatás, mely automatikusan azonosítja a szoftvereket egy informatikai környezetben. Az SRS alapvetően egy központi adatbázisból és a nem felismert szoftverek automatizált azonosítási folyamatából áll.

Az SRS szolgáltatás minden előfizetője hozzáférést kap a központi adatbázishoz, mely a több százezer szoftveralkalmazás felismerési szabályát tartalmazza, az általánosan használt kereskedelmi alkalmazásoktól kezdve az ingyenes programokon, játékokon, fájlmegosztó klienseken keresztül a pókerkliensekig. Ez a szám szüntelenül nő, mivel az új alkalmazások folyamatosan jelennek meg a globális piacon.

Az SRS adatbázisból lekérdezett adatok alapján a helyi Snow License Manager képes azonosítani a leltározott alkalmazásokat név, gyártó, verzió és kiadás szerint. Ezenkívül az adatbázis azt is lehetővé teszi a Snow License Manager számára, hogy észlelje, ha az alkalmazás termékcsomag részeként lett telepítve, és azonosítsa az esetleges frissítési és downgrade lehetőségeket.

A nem felismert szoftverek automatikusan el lesznek küldve a szoftverfelismerési szolgáltatás (SRS) csapata számára. Az SRS csapatának tapasztalt tagjai kielemzik és azonosítják az alkalmazást, és frissítik az SRS adatbázist az új adatokkal. A szoftverfelismerési szolgáltatás minden előfizetője megkapja a szoftverek azonosításához szükséges naprakész szűrési szabályokat, valamint az adatok automatikusan tárolódnak a helyi Snow License Manager platformban.