Skip to main content

Adatfrissítési munka

Az adatfrissítési munka egy naponta ismétlődő Microsoft SQL kötegelt feladat, amely új és frissített Snow Inventory-adatokat alakít át, normalizál, majd továbbít a Snow License Managerbe. Alapértelmezés szerint az adatfrissítési munka 21:00 órakor indul.

Az adatfrissítési munka futása alatt a felhasználók hozzáférnek a készletelemekhez, például a számítógépekhez és a felhasználókhoz, és dolgozhatnak velük. Ha az adatfrissítési munka egy adott oldalt vagy területet dolgoz fel, az átmenetileg nem érhető el. Ha egy felhasználó ilyen oldalhoz vagy területhez próbál hozzáférni, megjelenik egy oldal, amely tájékoztatja, hogy az adatok átmenetileg nem érhetők el.

Az oldalhoz vagy területhez való hozzáférés korlátozásának fő oka, hogy ne jelenhessenek meg hiányos adatok, és így a felhasználók ne hozhassanak kritikus üzleti döntéseket hiányos adatok alapján.

Az adatfrissítési munka nyomon követi a feldolgozás folyamatát, és zárolja a Snow License Manager területeit, amikor azok elérhetetlenek, valamint feloldja őket, amikor újra elérhetővé válnak. Az adatfrissítési munka futása során a jelentések területe lehet a legsűrűbben zárolt terület a Snow License Managerben, ugyanis a jelentési adatok sokszor a Snow License Manager számos különböző részéből származnak.

Az adatfrissítési munka állapotának megjelenítése:

  • Válassza ki az Adatfrissítési munka állapota pontot az eszköztáron.

    Megjelenik az Adatfrissítési munka állapota ablak.

Megjegyzés

A Snow Management and Configuration Center eléréséhez megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiók módosíthatja az adatfrissítési munka automatikus futásának idejét. Ezzel kapcsolatban további információkért olvassa el a Használati útmutató: Snow Management and Configuration Center a Snow License Manager 9-es verziójában című dokumentumot.