Skip to main content

Előfeltételek

Leltárforrásokra van szükség ahhoz, hogy feltöltse adatokkal a Microsoft 365 oldalait a Snow License Managerben. A pontos statisztikai és elemzési adatok érdekében hozzá kell adnia a költségidőszakokat, és össze kell kapcsolnia a felhasználókat.

Leírás

A Microsoft 365 oldalainak adatokkal való feltöltéséhez leltárforrásokra van szükség. A pontos statisztikai és elemzési adatok érdekében hozzá kell adnia a költségidőszakokat, és össze kell kapcsolnia a felhasználókat.

Leltárforrások hozzáadása

Leltárforrásokra van szükség ahhoz, hogy az előfizetésekkel, a felhasználókkal, az alkalmazásokkal és az aktivitással kapcsolatos adatok megjelenjenek a Microsoft 365 oldalain.

Költségidőszakok hozzáadása és felhasználók összekapcsolása

Ahhoz, hogy pontos statisztikai és elemzési adatok jelenjenek meg a Microsoft 365 oldalain, hozzá kell adnia manuálisan a költségidőszakokat, és a Microsoft 365-felhasználókat össze kell kapcsolnia a Snow-leltárban szereplő felhasználókkal.

  • Költségidőszakok hozzáadása

    A Microsoft 365-portálról importált adatok csak az előfizetések teljes számát, valamint a felhasználókhoz hozzárendelt előfizetések számát tartalmazzák. A portálon nem szerepel információ a Microsoft 365-előfizetések költségeiről, ezért a költségidőszakokat manuálisan kell hozzáadni.

    A költségidőszakok Költség oldalon történő hozzáadásával, szerkesztésével és törlésével kapcsolatos információkat lásd: Költségidőszakok kezelése.

  • Felhasználók összekapcsolása

    Az alkalmazások licencfedezetének automatikus észleléséhez a leltárforrásokból gyűjtött felhasználókat és a Microsoft 365-portál felhasználóit össze kell kapcsolni. A telephelyi alkalmazások használata ezután hozzákapcsolható a megfelelő felhasználóhoz és előfizetési csomaghoz.

    Az összekapcsolás és az összekapcsolás megszüntetése manuálisan a Felhasználók összekapcsolása oldalon történik. Az automatikus összekapcsolás beállításával, a felhasználók manuális összekapcsolásával, valamint a felhasználók összekapcsolásának megszüntetésével kapcsolatos további információkat lásd: Felhasználók összekapcsolásának kezelése.