Skip to main content

Oracle adatbázistermékek

Az Oracle licencelése összetett. Bonyolult szabályokat és függőségeket tartalmaz. Annak meghatározásához, hogy az Ön licence megfelelő-e, pontosan tudnia kell, milyen Oracle termékek vannak telepítve és melyeket használják az Ön informatikai környezetében, valamint, hogy a kiszolgálók milyen hardverkonfigurációja futtatja az Oracle-t. Ezenkívül az összes Oracle megállapodáshoz és rendeléshez teljes hozzáféréssel kell rendelkeznie.

Az Oracle Management Option (OMO) egy a Snow Software által kifejlesztett termék az Oracle adatbázis termékek eszközkezeléséhez. Az Oracle Management Option leltárellenőrzése automatikusan adatokat szolgáltat az Oracle termékekről és adatbázis-példányokról. A beolvasás az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapszik és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követi. A leltárbeolvasás eredményét az SLM webes felhasználói felületen mutatják be.

Miközben a leltárbeolvasás automatikusan biztosítja a szükséges információkat, minden Oracle megállapodást és rendelést kézzel kell regisztrálni. Ezenkívül az Oracle rendeléseket kézzel kell hozzárendelni az Oracle szerverekhez. A regisztrációs folyamat részletes útmutatóját lásd itt: Oracle vásárlás regisztrációja

A Snow License Manager nem végez automatikus megfelelőségi számításokat az Oracle adatbázistermékeiről. Azonban ha minden információ egy helyen van, biztos lehet abban, hogy a felelős Oracle a jogi megfelelőség biztosítása érdekében mindig a pontos és naprakész információkkal fog rendelkezni a rendszerbe állításokról, rendelésekről, beállításokról és felügyeleti csomagokról. A Snow License Manager támogatja a licenc által nem fedezett Oracle kiszolgálókról erre a célra létrehozott jelentésekkel és riasztásokkal támogatott megfelelőségi elemzési folyamatot. Amikor az Oracle számára nyilatkozatot (pl. Oracle Server Worksheet (OSW) jelentés) küld, a jelentéseket a kívánt formátumban hozhatja létre és exportálhatja.