Skip to main content

SaaS áttekintés

A SaaS áttekintés kezdeti áttekintést nyújt arról, milyen SaaS- (szolgáltatott szoftver) szolgáltatók vannak használatban a szervezetnél, valamint arról, melyik felhasználó, és mennyit használja őket. Számos főbb SaaS-szolgáltató esetében az áttekintés például megjeleníti, hány előfizetés lett megvásárolva, kihez van hozzárendelve az előfizetés, és mennyi a költség.

Az adatok a szolgáltatóktól a Snow Integration-összekötők segítségével lesznek importálva. Lásd: a SaaS-összekötők használati útmutatója.

A SaaS áttekintés adatai tartalom fülekbe van rendezve. Minden egyes tartalomfülön a felhasználó grafikon segítségével elemezheti ki az időszakra vonatkozó adatokat, a táblázatban pedig kielemezheti a legutóbbi importálás óta érvényes részletes adatokat.

A funkció három szintre van tagolva, kezdve az összesített áttekintéssel, majd további részletes lebontásaival. A részletek kibontásához kattintson a kívánt SaaS szolgáltatóra, majd az adott előfizetéstípus további részleteiért kattintson a kívánt előfizetésre. A következő táblázat az első szintű információkat mutatja be.

Tartalom fül

Leírás

Felhasználói fiókok összesen

A grafikon segítségével a felhasználó nyomon tudja követni a SaaS felhasználói fiókok össz-számának alakulását az elmúlt 12 hónapban.

A táblázat a legutóbbi importálás óta található összes SaaS felhasználói fiókot megjeleníti szolgáltatónkénti bontásban, és azt, hogy mennyi felhasználói fióknak van bejelentkezési aktivitása.

Havi összköltség

A grafikon segítségével a felhasználó nyomon tudja követni az SaaS előfizetések költségének alakulását az elmúlt 12 hónapban.

A táblázatról leolvashatók az SaaS szolgáltatók és a legutóbbi importálás óta érvényes adatokat tükröző, hozzájuk társított költségek.

Megjegyzés

A Snow License Manager az előfizetések összes számával és a felhasználókhoz rendelt előfizetések számával kapcsolatos adatokat a SaaS szolgáltatóktól importálja. Azonban nincs információ a szolgáltatói előfizetésekre vonatkozó költségekről. Ennélfogva a költségidőszakokat kézzel hozzá kell adni a Snow License Manager platformban, hogy ezt elemezni lehessen. A költségidőszakok hozzáadásának módjával kapcsolatos információkat lásd: Előfizetési csomag szerkesztése.