Skip to main content

Oracle-licencek kiosztása

Vegye figyelembe, hogy csak Hiánytalan állapotú megrendelésekben szereplő termékeknek oszthat ki licenceket. Az Oracle-megrendelései állapotának megtekintéséhez nyissa meg a Vállalati > Oracle áttekintés pontot, válassza ki a Jogosultságok fület, majd válassza ki a Rendelések nézetet.

Kövesse az alábbi lépéseket az Oracle-licencek meglévő termékekhez való hozzárendeléséhez:

 1. Nyissa meg a Vállalati > Oracle áttekintés pontot, válassza ki a Jogosultságok fület, majd válassza ki a Licenckiosztások nézetet.

 2. Válassza ki a következő gombok valamelyikét az Oracle licencmegfelelőségi állapot csak az adott entitástípus vonatkozásában történő megtekintéséhez: Virtuális gépek, Fizikai kiszolgálók vagy Datacenterek.

 3. Válassza ki a Nem megfelelő állapotú virtuális gép, kiszolgáló vagy datacenter sorát, amelyet meg szeretne vizsgálni.

  A licenckiosztás itt a jelenleg támogatott licencmegfelelőségi szabálykészleteken alapul. Ha például az Ugrás lehetőséget választja a Navigálás másik környezetre párbeszédpanelen, a következő módokon fogja kiosztani a licencet:

  • Puha particionálás – licenckiosztás egy fürtnek:

   SLM-9_2_0_Assign-license_VM_Navigating-to-another-environment_CLUSTER_soft_BLUR.png
  • Kemény particionálás – licenckiosztás egy virtuális gépnek vagy egy fizikai állomásnak:

   SLM-9_2_0_Assign-license_VM_Navigating-to-another-environment_PHYSICAL-SERVER_hard_BLUR.png
 4. A megjelenő Számítógép-/datacenter-licenckiosztás oldalon válassza ki az Adatbázistermékek fület vagy a Middleware-termékek fület, és vizsgálja meg, mely termékeknél nincs Oracle-licenc.

  Megjegyzés

  A Licenckövetelmények megtekintése másik metrika használatával mellett válthat a Named User Plus minimumok és a Processzor között (vagy kiválaszthatja mindkettőt). Változtatás esetén a terméklista frissül.

 5. Azonosítson egy Terméknév sort, amelynek Kielégítve oszlopa Nem értékű. Ez a leltárba vett termék nem rendelkezik a kötelező licencfedezettel. Kattintson a Szerkesztés ikonra a sor jobb oldalán, hogy Oracle-licenceket osszon ki ennek a terméknek:

  SLM-9_2_0_Assign-license_EDIT-icon.png
 6. Kattintson egy olyan termék melletti jobbra nyílra, amely elegendő elérhető licenccel rendelkezik. A Licencek kiosztása mezőben adja meg a licencek kívánt számát, majd válassza a Kiosztás lehetőséget:

  SLM-9_2_0_Assign-8-licenses_CLICK.png

  Az eredmény a következő:

  SLM-9_2_0_Assign-8-licenses_APPLIED.png

  Megjegyzés

  A kiosztott Oracle-licencek ellenőrzéséhez válassza ki a Csak azoknak a termékeknek a megtekintése, amelyeknél licencek vannak kiosztva lehetőséget.

  Ha pedig vissza kell vonnia a licenckiosztást, kattintson az Összes eltávolítása pontra. A módosítás aktiválásához kattintson az Igen, eltávolítom lehetőségre a Licencek törlésének megerősítése párbeszédpanelen.

 7. A licenckiosztás mentéséhez navigáljon a nézet aljára, majd válassza a Változtatások mentése gombot.

 8. Kielégítve oszlopban már Igen érték jelenik meg, ami azt jelzi, hogy a licencek kiosztása megtörtént, és az eredmény mentve lett.

Az Oracle áttekintés > Licenckiosztások oldalon a virtuális gép, a fizikai kiszolgáló vagy a datacenter továbbra is Nem megfelelő állapottal fog rendelkezni.

Ha a licenckiosztás (Lépés 6) a licencet igénylő végtermék volt, az állapot a megfelelő számú licencnek a megfelelő termékekhez való hozzárendelését követő napon változik Megfelel állapotra. Ha a licenckiosztás nem a licencet igénylő végtermék volt, a virtuális gép, a fizikai kiszolgáló vagy a datacenter licencelési állapota megmarad Nem megfelelő értéken.

A megfelelőség frissítési folyamatának leírásához lásd: Oracle-licencmegfelelőség: Támogatott szabálykészletek:.

Vegye figyelembe, hogy három további olyan licencmegfelelőségi állapot van, amely előfordulhat a Licenckiosztások listában. Ezekben az esetekben semmilyen módon nem lehet Megfelel állapotot elérni: Hiányos adatok, Termékproblémák és Nincsenek termékek. Az állapotok leírását lásd: Oracle-licencmegfelelőségi állapotok.