Skip to main content

Oracle adatbázis részletei nézet

Egy adott adatbázissal kapcsolatos részletes információk megtekintése:

 1. Az Oracle áttekintés képernyő Adatbázis-kiadások fülén kattintson a keresett Oracle-adatbáziskiadás sorára.

  Megjelenik az Adatbázis-kiadások részletei nézet.

 2. Az Adatbázisok fülön kattintson a keresett adatbázis sorára.

  Megjelenik az Oracle adatbázis adatai nézet.

Az Oracle adatbázis részletei nézet egy leltározott adatbázis részletes információit jeleníti meg a következő táblázat szerint. A bal oldali terület arról a kiszolgálóról szolgál információval, amelyre az adatbázis telepítve van. Az adatok az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése által szolgáltatott adatokon alapulnak.

Az Adatbázis-kiadás részletei nézetre vagy az Oracle áttekintés képernyőre való visszalépéshez kattintson az oldal tetején lévő helynavigációs hivatkozásokra.

Fül

Leírás

A Felhasználók fül az adatbázis-felhasználók listáját jeleníti meg.

A Használt opciók fül a telepített Oracle opciók listáját jeleníti meg névvel és tulajdonossal, és megadja, hogy az opció használatban van-e.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

A beállításhasználattal kapcsolatos, tulajdonosi információkkal is szolgáló beállítások adatai licencelési szempontból fontosak, mivel a legtöbb használt beállítás díjköteles.

Az fülön az engedélyezett Oracle felügyeleti csomagok listája jelenik meg névvel, az elfogadott csomagoknál az elfogadó nevével és az elfogadás dátumával együtt.

Az adatokat az Oracle Management Option (OMO) leltárellenőrzése gyűjti, amelyek az Oracle LMS (License Management Services – licenckezelési szolgáltatások) parancsfájljain alapulnak és a teljes Oracle kompatibilitás érdekében az LMS iránymutatásait követik.

 • Elfogadott oszlop: A felügyeleti csomag elfogadásával kapcsolatos adatok licencelési szempontból fontosak, mivel a legtöbb elfogadott felügyeleti csomag díjköteles. Ha egy felhasználó elfogadja a felügyeleti csomag használatát, a Felhasználó oszlopban megjelenik a felhasználóhoz tartozó felhasználónév.

 • Felhasználó oszlop: Az Oracle Management Option az olyan funkciók használatát is észleli, melyhez Management csomagos licencelés szükséges. Ezek a Felhasználó oszlopban a következők egyikét tartalmazva jelennek meg:

  • ACCEPTED BY DATABASE SETTING (adatbázis-beállítás által elfogadva)

  • ACCEPTED BY USAGE OF SQL PROFILES (SQL profilok használata által elfogadva)

A fül a használatról jelenít meg információt.

Az Oracle Management Option (OMO) leltárbeolvasása összegyűjti a rendelkezésre álló adatokat. Minél újabb egy Oracle verzió, annál több funkcióhasználati információ elérhető.

Megjegyzés

A funkcióhasználati információk iránymutatásként használhatók, de a licencelési követelmények alapjául érvényesen nem használható. Ehelyett használja az Opciók és a Felügyeleti csomagok fülek adatait.

A Példányok fül az ezt az adatbázist használó összes telepített példányt mutatja.