Adobe Creative Cloud

Az Adobe Creative Cloud oldalain optimalizálási lehetőségeket talál az előfizetések használatával és költségeivel kapcsolatban.

Leírás

Az Adobe Creative Cloud-áttekintés részletes információkat nyújt az Adobe Creative Cloud-licencekről és -költségekről. Az adatok egy vagy több Adobe Creative Cloud-portálról lesznek importálva a Snow Integration Manageren keresztül. További információért és a konfigurációért lásd: Adobe Creative Cloud-összekötő.

Az Elemzések potenciális költségmegtakarítási és optimalizálási lehetőségeket jelenít meg kifejezetten az Adobe Creative Cloud-licencekre vonatkozóan, emellett hivatkozást is talál az adott jelentéshez. A Jelentések oldalon közvetlenül felfedezheti és exportálhatja az Adobe Creative Cloudhoz kapcsolódó összes jelentést.

Megjegyzés

Az Enterprise (ETLA) megállapodással rendelkező Adobe Creative Cloud-ügyfelek számára fontos tudni, hogy ha manuálisan módosítják a licencelési profilok licenckvótáját az Adobe Admin Console-ban, előfordulhat, hogy a Snow License Manager nem megfelelő licencszámot jelenít meg. Ahhoz, hogy a megfelelő licencszám jelenjen meg, a licenckvóták összegének az összes licencelési profilra vonatkozóan egyeznie kell az összes megvásárolt licenc számával.

A pontos statisztikai és elemzési adatok előfeltételei

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki az Adobe Creative Cloud-funkcióból, pontos statisztikai és elemzési adatokkal, manuálisan meg kell adnia a költségidőszakokat, és az Adobe Creative Cloud-felhasználókat össze kell kapcsolnia Snow-leltárban szereplő felhasználókkal:

 • Az Adobe Creative Cloud-portálról importált adatok csak a licencek teljes számát, valamint a felhasználókhoz hozzárendelt licencek számát tartalmazzák. A portálon nem szerepel információ az Adobe Creative Cloud-licencek költségeiről, ezért a pontos statisztikai és elemzési adatokhoz manuálisan meg kell adni a költségidőszakokat.

  A költségidőszakok Költség oldalon történő hozzáadásával, szerkesztésével és törlésével kapcsolatban lásd: Költségidőszakok kezelése az Adobe Creative Cloudban.

 • Az alkalmazások licencfedezetének automatikus észleléséhez a leltárforrásokból gyűjtött felhasználókat és az Adobe Creative Cloud-portál felhasználóit össze kell kapcsolni. A telephelyi alkalmazások használata ezután hozzákapcsolható a megfelelő felhasználóhoz és licenchez.

  Az Adobe Creative Cloud-összekötő importálása során történik meg a felhasználók összekapcsolása a Snow License Manager-felhasználók e-mail-címeinek és az Adobe Creative Cloud-portálon elérhető Adobe-felhasználónevek megfeleltetésével. Találat esetén megtörténik a felhasználó összekapcsolása. Ha nincs találat, a felhasználó nem lesz összekapcsolva. A nem összekapcsolt felhasználók megtekintéséhez használja a Nem összekapcsolt Adobe Creative Cloud-felhasználók jelentést.

  A felhasználók összekapcsolásának módjával kapcsolatban lásd: Felhasználók összekapcsolásának kezelése az Adobe Creative Cloudban.

Jellemzők

A statisztikai adatok diagramokban és táblázatokban jelennek meg. Számos szűrő érhető el.

Szűrők

Egy fő szűrő érhető el a portálokhoz és licenccsomagokhoz, amely a legtöbb adatra kihat, valamint oszlopszűrők is találhatók a táblázatokban.

 • Szűrő

  A fő szűrő az összes adatra kihatással van a Licencek és a Költség oldalon, de a Jelentések vagy az Elemzések adataira nem.

  • Portálok

   Kiválaszthat egy vagy több Adobe-portált, amelyről az adatokat szűrni szeretné.

  • Licenccsomagok

   Kiválaszthat egy vagy több licenccsomagot, amelynél az adatokat szűrni szeretné.

 • Oszlopszűrő

  Megkereshet vagy kiválaszthat egy metrikát egy adott oszlopban, hogy szűrje az adatokat a táblázatban. Ez kihatással van a táblázatból történő adatexportálásokra.

Diagramok

A diagramok összegzéseket és relatív bontásokat jelenítenek meg a fent és a Diagramok fülön kiválasztott metrikára vonatkozóan.

Oldal

Leírás

Licencek: Elérhetőség

Kiemeli a kiosztott, a kiosztatlan és a túlzott mértékben kiosztott licenceket a licencek teljes számához képest, ezzel jelezve az optimalizálási lehetőségeket.

 • Licenc elérhetősége

  A kiosztott, a nem kiosztott és a túlzott mértékben kiosztott licencek licencenkénti relatív lebontását tartalmazza.

 • Kiosztott licencek

  Havi lebontásban jeleníti meg a kiosztott licenceket az egyes évekre vonatkozóan.

Licencek: Aktivitás

Kiemeli az aktív és az inaktív licenceket a kiosztott licencek teljes számához képest, ezzel jelezve az optimalizálási lehetőségeket.

Az aktív licencek a legutóbbi 90 napban megfigyelt aktivitással rendelkező kiosztott licencek.

Az inaktív licencek a legutóbbi 90 napon túli megfigyelt aktivitással rendelkező vagy aktivitás nélküli kiosztott licencek.

 • Licencaktivitás

  Az aktív és inaktív licencek licencenkénti relatív lebontását tartalmazza.

 • Licencaktivitás előzményei

  Havi lebontásban jeleníti meg az éves licencaktivitást.

Költség

Kiemeli a kiosztott, a kiosztatlan és az inaktív licencek költségét a teljes költséghez képest, ezzel jelezve az optimalizálási lehetőségeket.

 • Licencköltség

  A kiosztott, a kiosztatlan és az inaktív licencek licencenkénti relatív költségét tartalmazza.

 • Licencek összköltsége

  Havi lebontásban jeleníti meg a licencek összköltségét az egyes évekre vonatkozóan.

Táblázatok

A táblázatok részletes bontásokat jelenítenek meg az Adatok fülön kiválasztott metrikára vonatkozóan.

Oldal

Leírás

Licencek: Elérhetőség

Az összes kiosztott, kiosztatlan és túlzott mértékben kiosztott licenc bontását tartalmazza.

Licencek: Aktivitás

Az összes aktív és inaktív licenc bontását tartalmazza.

Költség

A kiosztott licencek, a kiosztatlan licencek és az inaktív licencek költségeinek bontását tartalmazza.