Skip to main content

Microsoft Office 365

A Microsoft Office 365 áttekintés részletes információkkal szolgál az előfizetési csomagokról, felhasználókról, előfizetésekről és a felhőszolgáltatás költségeiről. Az adatok elemzésével például megállapítható, hogy hány olyan előfizetés van, mely nem lett felhasználónak kiosztva, és hogy mennyi volt ezen előfizetések költsége.

Az információ a Microsoft Office 365 portálról lesz importálva a Snow Integration Connector alkalmazás segítségével. További információkat lásd: a Microsoft Office 365 Connector használati útmutatója.

A Microsoft Office 365 áttekintés adatai tartalom fülekbe van rendezve. Minden egyes tartalomfülön a felhasználó grafikon segítségével elemezheti ki az időszakra vonatkozó adatokat, a táblázatban pedig kielemezheti a legutóbbi importálás óta érvényes részletes adatokat.

A következő táblázat leírja a Microsoft Office 365 tartalomfüleit.

Tartalom fül

Leírás

Összes felhasználó

A grafikon segítségével a felhasználó nyomon tudja követni a Microsoft Office 365 felhasználók össz-számának alakulását az elmúlt 12 hónapban.

Egy táblázat a Microsoft Office 365 összes felhasználóját mutatja az utolsó importálás óta létrehozott előfizetési csomagonként. A tevékenységi grafikonok annak előnézetét mutatják, hogy a felhasználók mikor használták legutoljára az előfizetési csomagba foglalt előfizetések bármelyikét.

Kattintson arra az előfizetési csomagra, melynek adatait elemezni szeretné – pl.:

Kiosztott előfizetések

A grafikon segítségével a felhasználó össze tudja hasonlítani a Rendelkezésre álló előfizetések, a Kiosztott előfizetések, a Hamarosan lejáró előfizetések és az Összes előfizetés össz-számának alakulását az elmúlt 12 hónapban.

A táblázatról leolvashatók a legutóbbi importálás óta érvényes állapotot tükröző előfizetési csomagok, a rendelkezésre álló és a kiosztott előfizetések, valamint az előfizetések össz-száma.

Összköltség havi bontásban

A grafikon segítségével a felhasználó össze tudja hasonlítani a Rendelkezésre álló előfizetések és a Kiosztott előfizetések költségeinek alakulását az elmúlt 12 hónapban.

A táblázatról leolvashatók az előfizetési csomagok és a legutóbbi importálás óta érvényes adatokat tükröző, hozzájuk társított költségek.

Megjegyzés

A Halmozott összköltség az előfizetési csomag költségeinek összege az elmúlt 12 hónap során.

Megjegyzés

A Snow License Manager az előfizetések összes számával és a felhasználókhoz rendelt előfizetések számával kapcsolatos adatokat a Microsoft Office 365 portálról importálja. Azonban a portál nem tartalmaz információkat a Microsoft Office 365 előfizetéseire vonatkozó költségekről. Ennélfogva a költségidőszakokat hozzá kell adni a Snow License Manager platformban, hogy ezt elemezni lehessen. A költségidőszakok hozzáadásának módjával kapcsolatos információkat lásd: Előfizetési csomag szerkesztése.

Snow License Manager felhasználók Microsoft Office 365 felhasználókkal való összekapcsolása

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki a Microsoft Office 365-funkciókból a Snow License Managerben, el kell végezni a készletforrásokból gyűjtött, meglévő felhasználók és a Microsoft Office 365 portálon elérhető felhasználók megfeleltetését. A telephelyi alkalmazások, például a Microsoft Office 365 Pro Plus és a Visio Pro for Microsoft Office 365 használata ezután összekapcsolható a megfelelő felhasználóval és előfizetési csomaggal. Emellett a Microsoft Office 365-alkalmazások licencfedezetének automatikus észleléséhez össze kell kapcsolnia a Snow License Manager-felhasználókat Microsoft Office 365-felhasználókkal.

Azon felhasználók megtekintése, akiket az egyes Office 365 előfizetésekhez össze kell kapcsolni:

 1. A Microsoft Office 365 áttekintésen és az Összes felhasználó fülön kattintson annak az előfizetési csomagnak a sorára, amelyiket elemezni szeretné.

  Megjelenik a vagyonba tartozó mindazon felhasználóknak a listája, akik ehhez az előfizetési csomaghoz lettek hozzárendelve.

 2. Kattintson a Nem hozzárendelt felhasználók lehetőségre.

Felhasználók összekapcsolása Snow Inventory 5 használata esetén

A Snow Inventory 5 használata esetén engedélyezze az Active Directory felhasználófelderítéstSnow Inventory Admin Console-ban a Snow License Manager-felhasználók Microsoft Office 365-felhasználókkal való összekapcsolásához. Ekkor az Active Directory-adatok lesznek összevetve a Microsoft Office 365 portál adataival. Az Active Directory felhasználófelderítés engedélyezésének módjával kapcsolatos további információkért lásd: A Snow Inventory Admin Console felhasználói útmutatója.

Felhasználók összekapcsolása, ha nem használja a Snow Inventory 5-öt

Ha nem használja a Snow Inventory 5-öt, a Snow License Manager felhasználóinak a Microsoft Office 365 felhasználóival való összekapcsolásához importálja a felhasználók frissített listáját:

 1. Keresse és exportálja a Snow License Manager felhasználók listáját azokról a felhasználókról, akiket össze kíván kapcsolni a vonatkozó Microsoft Office 365 felhasználóval.

  A Snow License Manager-felhasználók az Összes felhasználó jelentésben vagy az Összes felhasználó felsorolása nézetben találhatók.

 2. A felhasználónéven kívül távolítson el minden oszlopot, adjon hozzá egy Office 365 UPN nevű oszlopot a felhasználó exportálása számára, és minden egyes felhasználó esetén adja hozzá az illő Microsoft Office 365 felhasználói egyszerű nevet.

  A Microsoft Office 365-felhasználók a Microsoft Office 365 áttekintés Felhasználók fülén vagy a Microsoft Office 365 portálon találhatók meg.

 3. Importálja az adatokat a meglévő felhasználók listájának frissítésével a következők szerint: Adatok importálása.

  A Mezőleképezések fázisban ügyeljen arra, hogy az Office 365 UPN mező az E-mail-cím mezőhöz legyen társítva.

A Microsoft Office 365-összekötő következő importálásakor a megfelelően leképezett felhasználók össze lesznek kapcsolva. Az importálás elindítható kézzel a Snow Integration Manager felhasználói felületén.

Megjegyzés

Ha az összes Snow License Manager felhasználó kevesebb mint 80%-a nincs összekapcsolva Microsoft Office 365 felhasználókkal, akkor információs üzenet jelenik meg, jelezve az összekapcsolt felhasználók százalékos értékét.

A hozzárendelt felhasználószám növelésének mikéntjével kapcsolatos további információkért kattintson a További információk lehetőségre, és kövesse az utasításokat.

Microsoft Office 365 adatok elemzése

A Microsoft Office 365 áttekintés használható a Microsoft Office 365-adatok elemzésére. Az áttekintés használatával például megtalálhatók azok a felhasználók, akik nem használják az előfizetési csomagjukat, azok a felhasználók, akiknek egy előfizetési csomagról egy másikra kellene váltaniuk, valamint egy adott előfizetési csomag költségei.

Olyan felhasználók keresése, akik nem használják az előfizetési csomagjukat

 1. A Microsoft Office 365 áttekintésen és az Összes felhasználó fülön kattintson annak az előfizetési csomagnak a sorára, amelyiket elemezni szeretné.

  Megjelenik a vagyonba tartozó mindazon felhasználóknak a listája, akik ehhez az előfizetési csomaghoz lettek hozzárendelve.

 2. A felhasználók listájának szűréséhez kattintson a Nem hozzárendelt felhasználók lehetőségre.

  Megjelenik azon felhasználók listája, akik semmilyen leltárforrásban nem lettek meglévő felhasználóhoz hozzárendelve.

 3. A nem hozzárendelt felhasználók megvizsgálása annak megállapítása érdekében, hogy a felhasználók miért nem kerültek hozzárendelésre.

  A nem hozzárendelt felhasználókkal kapcsolatos további információkért lásd: Snow License Manager felhasználók Microsoft Office 365 felhasználókkal való összekapcsolása.

 4. A Legutóbb aktív oszlopban szűrjön rá a felhasználók listájára.

 5. Azon felhasználók elemzése, akiknek pl. több mint 30 napja nincs aktivitása.

Azon felhasználók megtalálása, akiknek a Microsoft Office E3 csomagról E1 csomagra kellene váltaniuk

Microsoft Office 365 E1 csomag előfizetői nem telepíthetik a Microsoft Office alkalmazások asztali verzióit. A Microsoft Office 365 E3 csomag előfizetői telepíthetik a Microsoft Office alkalmazások asztali verzióit.

A közelmúlt alkalmazási aktivitásairól szóló adatok megszűrésével meg lehet találni azokat a felhasználókat, akiknek a Microsoft Office 365 E3 csomagról Microsoft Office 365 E1 csomagra kellene váltaniuk. Azok a felhasználók is megtalálhatók, akik lehet, hogy elhagyták a vállalatot, és nem kellene már előfizetési csomaggal rendelkezniük.

Azon felhasználók megtalálásához, akiknek a Microsoft Office E3 csomagról E1 csomagra kellene váltaniuk:

 1. A Microsoft Office 365 áttekintésen és az Összes felhasználó fülön kattintson a Microsoft Office 365 E3 sorra.

  Megjelenik a vagyonba tartozó mindazon felhasználóknak a listája, akik a Microsoft Office 365 E3 csomaghoz lettek hozzárendelve.

 2. A felhasználók listájának szűréséhez kattintson a Nem hozzárendelt felhasználók lehetőségre.

  Megjelenik azon felhasználók listája, akik semmilyen leltárforrásban nem lettek meglévő felhasználóhoz hozzárendelve.

 3. A nem hozzárendelt felhasználók megvizsgálása annak megállapítása érdekében, hogy a felhasználók miért nem kerültek hozzárendelésre.

  Megjegyzés

  Ha egy felhasználó nincs hozzárendelve leltárforráshoz, nem lehetséges meghatározni, hogy a felhasználó használja-e a Microsoft Office alkalmazások telepített asztali verzióit.

  A hozzárendelt felhasználókkal kapcsolatos további információkért lásd: Snow License Manager felhasználók Microsoft Office 365 felhasználókkal való összekapcsolása.

 4. Kattintson az Alkalmazáshasználat lehetőségre, hogy az egyes felhasználók által használt alkalmazásokról részletes információkat jelenítsen meg.

 5. Az Utolsó aktivitás oszlopokban szűrjön rá az egyes alkalmazások felhasználóinak listájára. 

 6. A közelmúltban alkalmazási tevékenységet nem folytató felhasználók kivizsgálása annak érdekében, hogy eldöntse, hogy mely felhasználókat kellene áttelepíteni az E3-asról E1-es csomagra, és mely felhasználóknak nem kellene előfizetési csomaggal rendelkezniük:

Előfizetési csomagonkénti költségek elemzése

 1. Hajtsa végre a következők egyikét a Microsoft Office 365 áttekintésén:

  • Az Összes felhasználó fülön kattintson annak az előfizetési csomagnak a sorára, amelyiket elemezni szeretné, majd kattintson az Összes költség a jelenlegi hónapban fülre.

  • Az Összes költség a jelenlegi hónapban fülön kattintson annak az előfizetési csomagnak a sorára, amelyiket elemezni szeretné.

 2. Az Összes költség a jelenlegi hónapban fülön elemezze ki a teljes költségeket, például az elérhető előfizetések licenceinek költségeit, a tevékenységet nem folytató felhasználók költségeit, valamint az összesített teljes költséget.

A Microsoft Office 365 előfizetési csomagok optimalizálása

A Microsoft kategóriában található A Microsoft Office 365 felhasználói aktivitása és költsége, előfizetési csomagonként jelentés alapul szolgál a Microsoft Office 365 előfizetési csomagok optimalizálásához. A jelentés például a következő információkat tartalmazza:

 • A Microsoft Office 365 portál minden adata

 • Az előfizetési csomagok költségei

 • Felhasználói aktivitás

 • Ha a felhasználó leltárban szereplő felhasználóhoz van társítva

Microsoft Office 365 előfizetési csomagok kezelése

A Microsoft Office 365 áttekintés részletes információkkal szolgál a Microsoft Office 365 előfizetési csomaghoz rendelt felhasználókról, valamint, hogy használják-e azt. A költségek optimalizálása és a kezelés megkönnyítése érdekében a Snow License Managerben lehetőség van előfizetési csomagok hozzáadására és eltávolítására.

Megjegyzés

Az előfizetési csomagok csak akkor adhatók hozzá és távolíthatók el a Snow License Manageren belül, ha az Automation book Office 365 Automation importálva van. További információkért lásd az Automation book Office 365 Automation című dokumentumot.

Előfizetési csomag hozzáadása

 1. Az előfizetési csomag helyi menüjében kattintson az Előfizetési csomag felhasználókhoz adása lehetőségre.

  AddRemoveSubscriptionPlan.png

  Az Előfizetési csomag hozzáadása nézet megjelenik.

 2. A felhasználók listáján kattintson az Előfizetés hozzáadása lehetőségre annál a felhasználónál, akihez ezt az előfizetési csomagot hozzá kívánja adni.

 3. Kattintson az Előnézet megtekintése és véglegesítés lehetőségre.

  A kiválasztott felhasználók összefoglalása megjelenik.

 4. Tekintse át a felhasználókat.

 5. Felhasználónak az összefoglalásból való eltávolításához kattintson a Visszavonás lehetőségre.

 6. Kattintson a Hozzáadás kérése lehetőségre.

  Azon felhasználók összefoglalása, akiknél az előfizetési csomag hozzáadása függőben van, megjelenik. Az előfizetési csomagok akkor kerülnek hozzáadásra, ha a kérést az automatizálási platform feldolgozta.

Előfizetési csomag eltávolítása

 1. Az előfizetési csomag helyi menüjében kattintson az Előfizetési csomag eltávolítása ettől a felhasználótól lehetőségre.

  Az Előfizetési csomag eltávolítása nézet megjelenik.

 2. A felhasználók listáján kattintson az Előfizetési csomag eltávolítása lehetőségre annál a felhasználónál, akitől ezt az előfizetési csomagot el kívánja távolítani.

 3. Kattintson az Előnézet megtekintése és véglegesítés lehetőségre.

  A kiválasztott felhasználók összefoglalása megjelenik.

 4. Tekintse át a felhasználókat.

 5. Felhasználónak az összefoglalásból való eltávolításához kattintson a Visszavonás lehetőségre.

 6. Kattintson az Eltávolítás kérése lehetőségre.

  Azon felhasználók összefoglalása, akiknél az előfizetési csomag eltávolítása függőben van, megjelenik. Az előfizetési csomagok akkor kerülnek eltávolításra, ha a kérést az automatizálási platform feldolgozta.