Skip to main content

Oracle Management Option

Az Oracle-licencelés összetett, bonyolult szabályokkal és függőségekkel. A licencelés megfelelőségének meghatározásához tudnia kell, mely Oracle-termékek vannak telepítve és használatban az informatikai környezetben. Emellett ismernie kell az Oracle-termékeket futtató kiszolgálók hardverkonfigurációját, valamint rendelkeznie kell az összes Oracle-megállapodással és -rendeléssel.

Az Oracle Management Option (OMO) az Oracle termékei állománykezelését teszi lehetővé. A funkció megjeleníti az Oracle-adatbázisokat, a Fusion Middleware termékeket és az Oracle Java termékeket, valamint a licenckövetelményeket és a licenckiosztásokat az Oracle-adatbázisok esetében az opcióikkal és a felügyeleti csomagjaikkal együtt, valamint a WebLogic Server esetében a Fusion Middleware-portfólió részeként. Az adatok a Snow License Manager Oracle áttekintés oldalán jelennek meg.

Bár a leltárba vett Oracle-környezetekből származó, az Oracle-keresők által összegyűjtött adatok automatikusan bekerülnek az OMO-val rendelkező Snow License Managerbe, az összes Oracle-megállapodást manuálisan rögzíteni kell. Az Oracle-rendeléseket (jogosultságokat) manuálisan egyesével vagy csoportos rendelésfájl-importálással lehet hozzáadni. Ezenkívül az Oracle-rendeléseket hozzá kell rendelnie az Oracle-kiszolgálókhoz. Ezt megteheti manuálisan vagy az Oracle automatikus hozzárendelési funkció használatával a Snow License Managerben.

A Snow License Manager a licenccel nem fedezett Oracle-kiszolgálókra vonatkozó külön jelentésekkel és javaslatokkal támogatja a megfelelőségi elemzés folyamatát. Emellett létrehozhatók és exportálhatók jelentések olyan formátumban, amely az Oracle-nek benyújtandó nyilatkozatokhoz szükséges (pl. Oracle termékmegfelelőségi jelentés).

Ha be van kapcsolva az Oracle ellenőrzött adatok funkció, az Oracle-adatbázisok és az Oracle Fusion Middleware termékek adatait tartalmazó ZIP-fájlt tölthet le, amelyet az Oracle elfogad az Oracle eszköztelepítés alternatívájaként.