Skip to main content

Alkalmazás szerkesztése

 1. Az Alkalmazások menüben kattintson az Összes alkalmazás felsorolása vagy az Alkalmazások keresése lehetőségre, és keresse ki a szerkeszteni kívánt egy vagy több alkalmazást.

 2. Egy alkalmazás szerkesztése:

  1. Kattintson az alkalmazás sorára.

   Megjelenik az Alkalmazás adatai nézet.

  2. A helyi menüben kattintson az Alkalmazás szerkesztése lehetőségre.

 3. Több alkalmazás egyszerre történő szerkesztése:

  1. Válassza ki az alkalmazásokat.

  2. A helyi menüben kattintson az Alkalmazások szerkesztése lehetőségre.

   Megjelenik a Több alkalmazás szerkesztése nézet.

 4. Szerkessze az adatokat a füleken található mezőkben a következőkben taglaltak szerint.

 5. Kattintson a Mentés gombra.

Általános adatok fül

Az alkalmazással kapcsolatos további információk szerkesztéséhez szerkessze meg az Általános információk fülön lévő beállításokat:

 1. Írja be az alkalmazás leírását a Leírás mezőbe.

 2. A telepítés/újratelepítés során való könnyű elérés érdekében töltse ki a Sorozatszámok/licenckulcsok mezőt.

 3. A Média mezőbe írja be a telepítési adathordozó tárolási helyével kapcsolatos információkat.

 4. A Rendszertulajdonos mezőkbe írja be, kihez kell fordulni, ha az adott alkalmazással kapcsolatban kérdés vagy probléma merülne fel.

Licencbeállítások fül

A licenccel kapcsolatos információk kiválasztásához és megadásához szerkessze a Licencbeállítások fülön lévő beállításokat.

Licencinformáció

A kiválasztott metrikától függően az elérhető mezőknek és opcióknak a Licencinformáció területen megjelenített száma eltérő lehet.

 • Metrika: Egyéni összehasonlítási értékek

  Ha a metrika beállítása Egyéni összehasonlítási értékek, válasszon ki egyet az Egyéni összehasonlítási értéktípus listában felsoroltak közül.

 • Metrika: Processzorok száma, Processzormagok száma

  Ha a metrika beállítása Processzorok száma vagy Processzormagok száma, adja meg azt a számítógépenkénti minimális licencszámot, melyet a licencmegállapodás szerint az alkalmazás megkövetel. Írja be a mennyiséget a Licencek minimális száma mezőbe.

 • Metrika: Felhasználók

  Ha a metrika beállítása Felhasználók, válasszon ki egyet a Metrikabeállítás listában felsoroltak közül.

  Metrikabeállítás

  Leírás

  Az összes olyan felhasználó, aki használta az alkalmazást a megadott mérési időszakon belül (lásd alább).

  Egy számítógép elsődleges felhasználója (a bejelentkezési adatok alapján a leggyakoribb felhasználó), akinél telepítve van az alkalmazás, függetlenül attól, hogy ténylegesen használta-e az adott alkalmazást.

  Az összes olyan felhasználó, aki bejelentkezett olyan számítógépre, amelyen az alkalmazás telepítve van, függetlenül attól, hogy ténylegesen használták-e az adott alkalmazást.

 • Metrika: Felhasználók, Eszközök, Egyidejű felhasználók, Egyidejűleg használt eszközök

  Ha a metrika beállítása Felhasználók, Eszközök, Egyidejű felhasználók vagy Egyidejűleg használt eszközök, válasszon ki egy mérési időszakot az Időtartam listában felsoroltak közül.

  Megjegyzés

  A Felhasználók metrika esetén a mérési időszak listája csak akkor érhető el, ha be van jelölve A mérési időszakban volt használat pont.

  táblázat 18. Mérési időszakok a Felhasználók, az Eszközök, az Egyidejű felhasználók és az Egyidejűleg használt eszközök metrika esetén.

  Mérési időszak

  Leírás

  Példa

  A rendszer alapértelmezése az Aktuális hónap érték, melyet a Snow MACC NI_COMPARE_PERIOD alapbeállítása határoz meg.

  Megjegyzés

  Mivel az adatfrissítési munka csak napi egyszer fut (alapértelmezés szerint 21:00 órakor), az „aktuális dátum” szerinti használat jelentésére másnap kerül sor. Ezért, ha az aktuális dátum a hónap első napja, a számításokban az előző havi használat szerepel.

  1. példa:

  Aktuális dátum = szeptember 24.

  Mérési időszak = szeptember 1-től szeptember 24-ig

  2. példa:

  Aktuális dátum = szeptember 1.

  Mérési időszak: augusztus 1-től augusztus 31-ig

  Az aktuális dátum és az azt megelőző X számú nap adatai, ahol az X értéke az Intervallum (napok) mezőben van megadva.

  Aktuális dátum = szeptember 24.

  X = 60 nap

  Mérési időszak = július 27-től szeptember 24-ig

  Az előző hónap utolsó napjának és az azt megelőző X számú napnak az adatai, ahol az X értéke az Intervallum (napok) mezőben van megadva, plusz az aktuális hónap adatai.

  Aktuális dátum = szeptember 24.

  X = 60 nap

  Mérési időszak = július 3-tól szeptember 24-ig (24 + 60 = 84 nap)Downgrade jogok útvonala

A Downgrade jogok útvonala listában válassza ki az előző verziók azon számát, melyre downgrade-elni lehet.

Licencbeállítások

A Licencbeállítások fülön található további beállításokat a következő táblázat írja le.

További beállítások

Leírás

A szoftverfelismerési szolgáltatás megadja az egyes alkalmazások általános közzétételi dátumát. A globális kiadási dátum felülírásához adjon meg egy értéket a Kiadás dátuma mezőben.

A mezőben található minden egyes licenchez írjon be egy becsült költséget. Az értéket a túl- és alullicencelés költségének, valamint a telepítések, eszközök, felhasználók stb. összköltségének becsléséhez használjuk.

Válassza ki a Pénznem értékét. A pénznemnek nem kell megegyeznie az Ön felhasználói beállításaiban kiválasztott pénznemmel.

A Másodlagos használati jogok engedélyezése funkciónak erre az alkalmazásra való alkalmazásához jelölje be a jelölőnégyzetet.

Annak beállításához, hogy az alkalmazás egy adott számítógépen több verzióban való telepítéséhez csak egy licencre legyen szükség, jelölje be az Egyidejű több változat engedélyezése jelölőnégyzetet.

A kiválasztás ellenére ennek a beállításnak az engedélyezésére kizárólag akkor kerül sor, ha van egy licenc, amely fedezi a helyi telepítéseket. A licenc hozzáadása előtt mindkét verzió úgy kerül megjelenítésre, mint ami licencet igényel a számítógépen. Ez azért van így, mert a több egyidejű változat egy számítógépen történő párhuzamos futtatásának jogát a licenc fedezi és nem az alkalmazás.

Annak beállításához, hogy az alkalmazás egy adott számítógépen lévő több kiadásához csak egy licencre legyen szükség, jelölje be az Egyidejű több kiadás engedélyezése jelölőnégyzetet.

Egyéb beállítások fül

Annak kiválasztásához, hogy a riasztások hogyan legyenek használva, szerkessze meg az Egyéb beállítások fülön lévő beállításokat.

Riasztás figyelmen kívül hagyása esetén a lehetséges túllicencelés vagy alullicencelés az Alkalmazások részletei nézetben lesznek megjelenítve, de nem riasztásként.

Downgrade útvonalak fül

Használja a Downgrade útvonalak fülön található mezőket az alkalmazáscsaládon belüli olyan verziók kézileg történő megadásához, amelyekre ez az alkalmazás érvényesen downgrade-elhető. Az alkalmazásverziók sorrendbe állíthatóak úgy, hogy meghatározzák a downgrade útvonalat.

Megjegyzés

Egy kézi downgrade útvonal felül fogja írni a párhuzamos verziók telepítésének jogát és a szoftverfelismerő szolgáltatás által azonosított downgrade útvonalakat.

Alkalmazás felvétele:

 1. Az Elérhető alkalmazások listájában válassza ki a hozzáadni kívánt alkalmazást.

 2. Kattintson a Hozzáadás ButtonAdd ikonra.

  Az alkalmazás átkerül Az alkalmazás érvényesen downgrade-elhető a következőre: listába.

A downgrade sorrend módosítása:

 1. Az alkalmazás érvényesen downgrade-elhető a következőre: listában válassza ki a mozgatni kívánt alkalmazást.

 2. Kattintson a Fel ButtonUp vagy a Le ButtonDown ikonra az alkalmazás listán belül történő felfelé vagy lefelé mozgatásához.

Alkalmazás eltávolítása:

 1. Az alkalmazás érvényesen downgrade-elhető a következőre: listában válassza ki az eltávolítani kívánt alkalmazást.

 2. Kattintson az Eltávolítás ButtonRemove ikonra.

  Az alkalmazás átkerül az Elérhető alkalmazások listába.

Programfájlok fül

A Programfájlok fülön megjelenik az összes azonosított, leltárban szereplő programfájl és beállításjegyzék-kulcs, mely az alkalmazáshoz van csatolva. Ezen a fülön az értékek nem módosíthatók.

Egyéni adat fül

Az egyéni mezők hozzáadásához és az egyéni mezőkben szereplő értékek módosításához használja az Egyéni adat fület. Csak az Alkalmazás kategóriával létrehozott egyéni mezők érhetők el.

További információkat lásd: Egyéni mezők.

Értékek összehasonlítása fül

Az Értékek összehasonlítása fül az Egyéni összehasonlítási értékek metrikához érhető el, és ha ez a metrika nem kapcsolódik egyéni mezőhöz.

A Licencbeállítások fülön kiválasztott egyéni összehasonlítási érték szervezetenkénti mennyiségének megadásához használja az Értékek összehasonlítása fület.

Az Értékek összehasonlítása fül beállításainak szerkesztése:

 1. Szervezeti csomópont, valamint mennyiség hozzáadása:

  1. A listában a jelölőnégyzetek bejelölésével válassza ki a hozzáadni kívánt szervezeti csomópontokat, majd kattintson az OK gombra.

  2. Kattintson a Hozzáadás gombra.

   A kiválasztott szervezeti csomópontok hozzáadásra kerültek a nézethez.

  3. A Mennyiség mezőbe írjon be egy egyéni összehasonlítási értéket a szervezeti csomóponthoz.

 2. A mennyiség módosításához a Mennyiség mezőbe írjon be egy új egyéni összehasonlítási értéket a szervezeti csomóponthoz.

 3. A szervezeti csomópont eltávolításához kattintson az eltávolítani kívánt szervezeti csomóponttól jobbra található Eltávolítás RemoveWhite ikonra.

példa 72. Az Exchange e-mail fiókok megfelelőségének felügyelete

A Microsoft Exchange Server 2010-hez való ügyfélprogram-hozzáférési licencek (CAL-licencek) licenckövetelményeit a Snow Inventory ügynökök nem tudják felderíteni. Az Exchange CAL elnevezésű metrika tehát az Exchange e-mail-fiókok megfelelőségének a felügyeletére lett meghatározva.

Az alábbi lépések végrehajtása a Microsoft Exchange Server 2010 Standard User CAL alkalmazásnak való megfelelés felügyeletére szolgál:

 1. Hozzon létre új, Exchange CAL nevű egyéni összehasonlítási értéket a következő szerint: Egyéni összehasonlítási értéktípusok.

 2. Menjen a Microsoft Exchange Server 2010 Standard User CAL-nak az alkalmazás adatai nézetébe.

 3. Kattintson az Alkalmazás szerkesztése lehetőségre.

 4. A Licencbeállítások fülön állítsa a Metrika értékét az Egyéni összehasonlítási értékek lehetőségre, az Egyéni összehasonlítási értéktípus értékét pedig az Exchange CAL lehetőségre.

 5. Az Értékek összehasonlítása fülön adja meg az Exchange e-mail-fiókok számát minden egyes szervezeti csomóponthoz, valamint ehhez az alkalmazáshoz.

 6. Kattintson a Mentés gombra.

 7. A helyi menüben kattintson az Alkalmazáslicenc hozzáadása lehetőségre.

  A Licenc hozzáadása nézet megjelenik.

 8. A Mennyiség mezőbe írja be a vásárolt ügyfélprogram-hozzáférési licencek számát.

 9. Kattintson a Mentés gombra, majd válassza ki a Megfelelőség újraszámítása pontot a felhasználóneve alatti legördülő menüből.

 10. A Kiosztás fülön elemezze az alkalmazás megfelelőségét.Store fül

A Store fül használatával megadhatja, hogy az alkalmazás elérhető legyen-e szoftveráruházon keresztüli megrendelésre, vagy sem. Az elérhető szoftver A Software Store-ban kapható információs üzenettel megjelölve látható az alkalmazás adatai nézetben.

Megjegyzés

A Store fül kizárólag akkor érhető el, ha a SOFTWARE_STORE_OPTION_ACTIVE engedélyezett, és ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik az alkalmazások kezeléséhez szükséges jogosultsággal a Software Store-ban. A beállítások és engedélyek kezelése a Snow MACC-ben történik.

Egy alkalmazás elérhetővé tételéhez és a Software Store-ban történő megjelenítési módjának meghatározásához:

 1. Jelölje be A Software Store-ban kapható jelölőnégyzetet.

  A bemeneti mezők engedélyezettek.

 2. A Név mezőben opcionálisan módosíthatja az alkalmazás nevét. Ez a név megjelenik a Software Store-ban.

 3. Töltse ki a Leírás mezőt az alkalmazásnál, amely a Software Store-ban kerül megjelenítésre.

 4. Kattintson a Tallózás gombra egy alkalmazás képének a feltöltéséhez.

 5. Írja be az alkalmazásra vonatkozó Költség és Bérleti költség értékét.

  Ne feledje, hogy ezek a költségek a Snow License Manager alap pénznemében kerülnek beállításra.

 6. Ha ennek az alkalmazásnak a megrendeléseihez a csoportvezető engedélyére van szükség, jelölje be a Szervezeti jóváhagyás szükséges jelölőnégyzetet.

 7. Ha ennek az alkalmazásnak a megrendeléseihez az alkalmazástulajdonos engedélyére van szükség, jelölje be az Alkalmazás tulajdonosának a jóváhagyása szükséges jelölőnégyzetet. Írja be az Alkalmazás tulajdonosának AD felhasználóneve mezőbe a vonatkozó adatot.

 8. Válassza ki, hogy ez az alkalmazás hogyan kerül telepítésre a Telepítés típusa listából, valamint adja meg a kapcsolódó Azonosító (AD csoport) értékét.

 9. A Közzétételi szint listából válassza ki az ehhez az alkalmazáshoz a Software Store-ban elérhető műveleteket.

 10. További Eltávolítási lehetőségek érdekében kattintson a Módosítás gombra (ez a gomb csak akkor engedélyezett, ha a Közzétételi szint az Eltávolítás, illetve Telepítés és eltávolítás értékre van állítva). Válasszon az alábbi beállítások közül:

  • Nincs korlátozott használat: Az alkalmazás nem kerül automatikusan eltávolításra.

  • Alkalmazás eltávolítása idő alapján: Az alkalmazás automatikusan eltávolításra kerül a felhasználó számítógépéről a beállított számú nap elteltét követően.

   Egy értesítés küldhető a felhasználónak az alkalmazás eltávolítása előtt. A felhasználó számára opcionálisan felkínálható az előfizetés néhány nappal történő meghosszabbítása.

  • Alkalmazás eltávolítása használat alapján: Az alkalmazás automatikusan eltávolításra kerül a felhasználó számítógépéről, ha a beállítás szerinti napokig nem használta.

   Egy értesítés küldhető a felhasználónak az alkalmazás eltávolítása előtt.

   Megjegyzés

   A napok száma kevesebb kell legyen, mint ami a METERING_ HISTORY_MONTHS beállításban került meghatározásra a Snow Management and Configuration Center alkalmazásban, úgy, hogy a Snow License Manager platformnak kellő mérési/használati adat álljon rendelkezésére ehhez a forgatókönyvhöz.

Csomagopciók lap

A Csomagopciók lapon válassza ki, ha egy alkalmazáscsomagot szét szeretne választani, hogy az abba belefoglalt alkalmazásokat inkább külön-külön licencelje. Ezt a műveletet az alkalmazás telepítésének helyt adó számítógépen kell elvégezni.

Ez a fül csak csomagok esetén elérhető.