Skip to main content

Ikonok, beállítások és adatok

A grafikus felhasználói felületen megjelenő információk segítenek elkülöníteni egymástól a jelentések különböző típusait és a fájltípusokat, emellett egyszerű hozzáférést biztosítanak a jelentésfunkciókhoz, például a törléshez, a szerkesztéshez és az ütemezéshez.

Amikor jelentésekkel dolgozik, kulcsfontosságú, hogy el tudja különíteni a jelentéskonfigurációt és a jelentésadatokat. A jelentéskonfiguráció megszabja, milyen adatok jelenjenek meg a jelentésben, például milyen oszlopok jelenjenek meg, és hogyan legyen szűrve a jelentés. A jelentésadatok az oszlopokat kitöltő információk, amikor futtatja a Jelentés megjelenítése funkciót. Miután beállított egy jelentéskonfigurációt, valószínűleg meg kívánja azt tartani, ezzel szemben a jelentést kitöltő adatok módosulnak, ahogy a hálózati környezet változik és licencek lesznek hozzáadva a rendszerhez. A „jelentés” szót felváltva használjuk a jelentéskonfigurációra és az adataira is.

Ikon

Leírás

StandardReport_BuiltIn

A Normál jelentések a rendszerrel szállított alapvető jelentéskonfigurációk. A Megfelelőségi összefoglaló normál konfigurációja például a következő oszlopokat tartalmazza: Alkalmazás, Gyártó, Összes licenc, Licenckövetelmény, Elérhető licencek, Fedezet, Megfelelőség és Költség. Az ikon egy munkalapot ábrázol.

StandardReport_UserModified

A Felhasználó által módosított normál jelentések normál konfigurációk, amelyeket egy felhasználó módosított, például további adatoszlopokat adott meg, vagy átrendezte az oszlopokat, majd mentette a változtatásokat. Ezek a jelentések azon felhasználó számára láthatók, aki létrehozta őket. Az ikon egy munkalapot ábrázol felhasználó szimbólummal.

StandardReport_Shared

A Megosztott jelentések felhasználó által módosított normál jelentések, amelyek meg lettek osztva. A szervezeten belül minden olyan felhasználó megtekintheti ezt a jelentést, aki hozzáférési jogokkal rendelkezik a módosított jelentés alapját képező normál jelentéshez. Az ikon egy munkalapot ábrázol megosztási szimbólummal.

StandardReport-Custom

Az Egyéni jelentések a Snow Services kiegészítő jelentéskonfigurációi. Példák egyéni jelentésekre: LPAR és WPAR adatok, Szoftverek számítógépenként és Kiosztatlan, leltárba vett szoftverek.

A rendszer mentési funkciója számos fájlformátumot támogat, amelyeket címkék különböztetnek meg:

Ikon

Leírás

icon-report-csv.png

Olyan jelentésre utal, amely vesszővel elválasztott értékeket tartalmazó (CSV-) fájlként lett mentve a rendszerre. Az ikon egy fájlt ábrázol CSV-címkével.

icon-report-pdf.png

Olyan jelentésre utal, amely Portable Document Format (PDF-) fájlként lett mentve a rendszerre. Az ikon egy fájlt ábrázol PDF-címkével.

icon-report-xls.png

Olyan jelentésre utal, amely Microsoft Excel- (XLS/XLSX-) fájlként lett mentve a rendszerre. Az ikon egy fájlt ábrázol XLS-címkével.

icon-report-xml.png

Olyan jelentésre utal, amely eXtensible Markup Language (XML-) fájlként lett mentve a rendszerre. Az ikon egy fájlt ábrázol XML-címkével.

Közvetlen hozzáférés funkciókhoz:

Ikon

Leírás

Download.png

Ment egy jelentéskonfigurációt a rendszerre a Jelentésfájlok alatt, és/vagy letölt egy jelentést az eszközre, a nézettől függően.

ReportSchedule

Lehetővé teszi, hogy ütemezési paramétereket állítson be/módosítson a jelentésfájlok automatikus létrehozásához.

EditBlue

Megnyit egy párbeszédpanelt, amelyben módosíthatja egy jelentés nevét és/vagy leírását. Nem vonatkozik a normál jelentésekre.

RemoveWhite

Töröl egy jelentést. Csak a bejelentkezett felhasználó által létrehozott jelentésekre vonatkozik.