Skip to main content

Oracle-licencmegfelelőség: Támogatott szabálykészletek:

Az adatfrissítési munka naponta 21:00 órakor (alapértelmezett) továbbítja az Oracle eszköz- és használati adatokat a Snow License Managerbe. Másnap reggel 7:00 órakor az Oracle Service frissíti az Oracle-vagyontopológiát.[1]

Az Oracle Service meghatározza a leltárba vett fürtökön és számítógépeken lévő Oracle-adatbázisszoftverekre és Middleware-szoftverekre vonatkozó pontos licenckövetelményeket, és frissíti a licencmegfelelőségi számításokat két metrika használatával: a Processzor és a Named User Plus metrika minimum értékeivel.[2]

Megjegyzés

Az Oracle-vagyonra vonatkozó megfelelőség újraszámítása hosszadalmas folyamat lehet, és jelenleg kizárólag adminisztrátori felhasználók számára érhető el. Az Oracle-vagyonra vonatkozó megfelelőség újraszámításához válassza ki az Oracle-megfelelőség újraszámítása pontot a felhasználóneve alatti legördülő menüből.

SLM933-recalculate_compliance.png

Az Oracle-licenckövetelmény kiszámítására vonatkozó jelenleg lefedett szabálykészletek:

 • Oracle Products Standard Edition és bármilyen virtualizáció/fizikai kiszolgáló (telephelyi)

 • Oracle-termékek vállalati kiadása fizikai kiszolgálókon (nincs virtualizáció, telephelyi)

 • Oracle-termékek vállalati kiadása puha particionálású[3] telephelyi környezetekben (más néven puha particionálás támogatása)

  • Puha particionálási forgatókönyvekben az Oracle nem engedélyezi a virtuális géphez hozzárendelt erőforrások licencelését, a teljes fizikai infrastruktúra licencelésére van szükség. Ez jellemzően datacenterek/fürtök VMware környezeteiben fordul elő.

  • A szabálykészlet kiszámítja a termékekre vonatkozó licenckövetelményeket a processzorok száma alapján az összes állomáson.

 • Oracle-termékek vállalati kiadása IBM AIX LPAR technológiával működő telephelyi környezetekben (más néven IBM kemény particionálás támogatása)

  • Komplett kiszolgáló licencelése helyett az Oracle engedélyezi kiszolgálói erőforrások csoportosítását logikai partíciókba (LPAR) például úgy, hogy egy LPAR van hozzárendelve egy virtuális géphez. A koncepció kemény particionálás néven ismert, amelyet ez a szabály támogat LPAR-ok esetén IBM AIX kiszolgálókon.

  • A szabálykészlet képes a LPAR-okhoz szükséges adatpontok többségének figyelembe vételére, és ezt az információt arra használja, hogy pontosan kiszámítsa ezeket a kemény particionálású környezeteket a legtöbb forgatókönyv támogatása érdekében.
[1] Az Oracle-vagyontopológia a datacenterek/fürtök és a számítógépek (virtuális gépek és fizikai állomáskiszolgálók) közötti viszonyt határozza meg.

[2] Az Oracle-vagyonban található felhasználók számát még nem lehet leltárba venni vagy manuálisan megadni a rendszerben. Ezért a Named User Plus metrika is csak Named User Plus processzoronkénti minimumok formájában támogatott.

[3] Az Oracle particionálási szabályzatban meghatározottak alapján a particionálás azt jelenti, hogy a kiszolgáló processzorai elkülönülnek, és mindegyik szakasz úgy viselkedik, mintha egy különálló rendszer lenne.