Skip to main content

Egyéni mezők

Az egyéni mezők olyan kezelendő információkhoz vagy adatokhoz használatosak, melyekhez nem áll rendelkezésre előre megadott bejegyzés a Snow License Manager platformon. A megállapodás, alkalmazás, számítógép/mobileszköz, licenc és felhasználó kategóriákhoz korlátlan számú egyéni mező hozható létre.

Egyéni mező lehet Kötelező is, de ilyenkor kell legyen hozzá meghatározott Alapértelmezett érték. Az alapértelmezett érték automatikusan hozzá lesz adva a kategórián belüli új elemekhez, a meglévő elemeknél pedig az egyéni mezők érték nélküliek lesznek. Meglévő elem egyéni mezőjének adatai nem lesznek felülírva. Az új elemeket mindaddig nem lehet elmenteni, amíg minden kötelező mező ki nincs töltve.

Az összes létrehozott egyéni mező felsorolása az Egyéni mezők nézetben tekinthető meg.

Egyéni mező hozzáadása vagy szerkesztése

 1. Hajtsa végre a következők egyikét:

  • Egyéni mező hozzáadásához kattintson az Egyéni mező hozzáadása lehetőségre.

   Az Egyéni mező hozzáadása párbeszédpanel megjelenik.

  • Egyéni mező szerkesztéséhez kattintson az egyéni mező sorra.

   Az Egyéni mező szerkesztése párbeszédpanel megjelenik.

 2. A Név mezőben adjon nevet az egyéni mezőnek.

  A név a számítógép/mobileszköz, licenc és felhasználói kategóriák részletes nézetében fog megjelenni. Olyan nevet válasszon, amelyből könnyen rá lehet jönni, milyen adatot kell a mezőben megadni.

 3. A Kategória listában válassza ki, hogy az egyéni mezőhöz milyen kategória legyen elérhető.

 4. A Típus listában válassza ki a mezőbe beírható tartalom típusát. A különböző típusok beépített adatérvényesítéssel rendelkeznek.

 5. A Leírás mezőben adott esetben írja be az egyéni mező leírását.

 6. Szám- és szövegmezők előre meghatározott értéklistájának a létrehozásához írja be az értéket a Többszörös kiválasztás mezőbe, majd minden egyes értéknél kattintson a Hozzáadás AddCriterion ikonra.

 7. Amennyiben a kiválasztott kategóriákat az egyéni mezők számára kötelezővé kívánja tenni, jelölje be a Kötelező jelölőnégyzetet, majd írja be az alapértelmezett értéket az Alapértelmezett érték mezőbe.

 8. Kattintson a Mentés gombra.

Egyéni mező törlése

 1. Az egyéni mező sorában kattintson a Törlés RemoveWhite ikonra.

  Az Egyéni mező törlése párbeszédpanel megjelenik.

 2. Kattintson az OK gombra a megerősítéshez.

Egyéni mezőinformáció megadása

Az Egyéni adat fül a kategóriák hozzáadás/szerkesztés nézeteinek részét képezi, és az egyéni mezők adatainak a megadására szolgál.

Egyéni mező és érték hozzáadása:

 1. Az Egyéni mezők listában válassza ki a hozzáadni kívánt egyéni mezőt, majd kattintson a Hozzáadás gombra, illetve az összes rendelkezésre álló egyéni mező hozzáadásához az Összes hozzáadása gombra. A kiválasztott egyéni mezők hozzáadásra kerülnek a nézethez.

 2. Adja meg az adatokat az Érték mezőben. A kiválasztott egyéni mezőtől függően az értékek beírhatók, vagy listákról, illetve naptárnézetekből választhatók ki.