Skip to main content

Felhasználók összekapcsolásának kezelése

Az alábbiakban megismerheti, hogyan tudja jobbá tenni és kezelni az Adobe Creative Cloud-felhasználók és a Snow-leltárban szereplő felhasználók összekapcsolását a Snow License Managerben.

Az Adobe Creative Cloud-összekötő importálása során történik meg a felhasználók összekapcsolása a Snow License Manager-felhasználók e-mail-címeinek és az Adobe Creative Cloud-portálon elérhető Adobe-felhasználónevek megfeleltetésével. A pontos felhasználó-összekapcsolás fenntartása érdekében tartsa naprakészen a felhasználói e-mail-címeket az Adobe Creative Cloud-portálon.

Felhasználók automatikus összekapcsolásának jobbá tétele az Active Directory-felhasználófelderítéssel

Az Active Directory-felhasználófelderítéssel jobbá teheti a felhasználók automatikus összekapcsolását, emellett kiegészítő előnyt nyújt az Adobe Creative Cloud-funkcióhoz.

 • Az Active Directory-felhasználófelderítéstSnow Inventory Server felületén tudja bekapcsolni, hogy megtörténjen a felhasználóadatok összegyűjtése az Active Directoryból. Az összegyűjtött adatokat a rendszer arra használja, hogy felhasználóobjektumokat hozzon létre a Snow License Managerben, amelyek aztán összekapcsolhatók az Adobe Creative Cloud-portál adataiból az importálások során kigyűjtött felhasználókkal. Az Active Directory-felhasználófelderítés bekapcsolásával kapcsolatos információkat lásd: Snow Inventory Server Admin Console.

Az Adobe-felhasználóneveknek való manuális megfeleltetéssel történő felhasználó-összekapcsolás jobbá tétele

Ha a felhasználók összekapcsolásának jobbá tételéhez nem használja az Active Directory-felhasználófelderítést, úgy is jobbá teheti az összekapcsolást, ha importálás útján vagy manuálisan szerkeszti a leltárban szereplő felhasználók e-mail-címeit.

 1. Hozzon létre egy listát azon Snow License Manager-felhasználók felhasználóneveivel, amelyeket meg szeretne feleltetni Adobe Creative Cloud-felhasználónak.

  A Snow License Manager-felhasználók az Összes felhasználó jelentésben vagy az Összes felhasználó felsorolása nézetben találhatók.

 2. Adjon hozzá oszlopot a megfelelő Adobe-felhasználónévvel mindegyik felhasználónál.

 3. Importálja az adatokat a meglévő felhasználók listájának frissítésével a következők szerint: Adatok importálása.

  A Mezőleképezések lépésben ügyeljen arra, hogy az Adobe-felhasználónév mező az E-mail-cím mezőhöz legyen társítva.

Manuálisan is szerkesztheti egyenként a felhasználók e-mail-címét. Ehhez adja meg a felhasználó Adobe-felhasználónevét az E-mail mezőben. További információkat lásd: Felhasználók szerkesztése.

Felhasználók manuális összekapcsolása

A Felhasználók összekapcsolása oldalon javasolt egyezések és manuális megadás útján összekapcsolhatja manuálisan a felhasználókat, amelyeket nem sikerült automatikusan összekapcsolni.

Tipp

Egy Adobe-fiók több Snow-leltárban szereplő felhasználóval is összekapcsolható.

 1. Az Adobe Creative Cloud navigációs sávon válassza ki a Felhasználók összekapcsolása pontot.

  Megjelenik az Összekapcsolandó felhasználók lapfül.

 2. Ellenőrizze a javasolt egyezéseket.

  A táblázat egyes soraiban megjelennek az Adobe-felhasználók és a leltárban szereplő felhasználókhoz kapcsolódó javasolt összekapcsolási lehetőségek. Az összekapcsolási lehetőségek lehetnek leltárban szereplő felhasználóhoz kapcsolódó nevek vagy e-mail-címek.

 3. Válassza ki az összekapcsolni kívánt felhasználók sorát.

  Az Összekapcsolási lehetőségek oszlopban módosíthatja a javaslatokat. Több felhasználó esetén vesszővel elválasztva, szóköz nélkül adja meg őket: felhasználónév1,felhasználónév2,felhasználónév3.

 4. Válassza ki az Előnézet pontot az összekapcsolás ellenőrzéséhez.

  • Felhasználó-összekapcsolás szerkesztéséhez az Összekapcsolási lehetőségek oszlopban szerkessze az egyes Adobe-felhasználók sorát. Válassza ki a mentésikont.

  • Felhasználó-összekapcsolás eltávolításához válassza ki a törlésikont a felhasználó sorában. A felhasználó visszakerül az Összekapcsolandó felhasználók lapfülre.

  • Ha elégedett a felhasználó-összekapcsolással, folytassa a következővel: Lépés 5.

 5. Válassza a Mentés gombot az összekapcsolás megerősítéséhez.

  A hibásan megadott felhasználónevek vagy e-mail-címek nem lesznek figyelembe véve az összekapcsolás során. Ha egy Adobe-felhasználónál az összes összekapcsolási lehetőség helytelen, a felhasználó visszakerül az Összekapcsolandó felhasználók fülre.

 6. Egy adott felhasználó összekapcsolásának szerkesztéséhez vagy eltávolításához válassza ki a Felhasználók összekapcsolása lapfület.

  • Az összekapcsolás szerkesztéséhez az Összekapcsolási lehetőségek oszlopban szerkessze a leltárban szereplő felhasználónevet vagy e-mail-címet a felhasználó sorában, és válassza ki a mentésikont.

  • Az összekapcsolás eltávolításához válassza ki a törlésikont a felhasználó sorában. Ezzel megszűnik a felhasználói fiókok összekapcsolása, és az Adobe-felhasználó átkerül az Összekapcsolandó felhasználók lapfülre.