Skip to main content

Rendelési összefoglaló nézet

Rendelési összefoglaló nézet áttekintést ad az Oracle-licencek számáról termékenként, valamint az Oracle-licencek költségéről szervezetenként.

A Rendelési összefoglaló nézet megnyitása:

 1. Az Oracle áttekintés képernyőn válassza a Termékek áttekintése fület.

 2. A Nézet kiválasztása listából válassza ki a Rendelési összefoglaló pontot.

Megtekintheti az Oracle-licencek számát termékenként vagy az Oracle-licencek költségét szervezetenként. Kattintson a Szűrő OracleFilter.png gombra, majd adja meg a szempontot a megjelenő listából kiválasztva az alábbiak szerint:

 • A Megvásárolt Oracle-licencek száma termék szerint nézet megtekintéséhez válassza a Megrendelt licencek lehetőséget az Adatcsoport listából, majd válasszon ki egy terméktípust a Terméktípus és egy metrikatípust a Metrikatípus listából.

  Ebben a nézetben a grafikon a megvásárolt Oracle-licencek teljes számát jeleníti meg termék szerint a kiválasztott terméktípusra és metrikára vonatkozóan. Az egyes termékeknél a sáv a kiosztott és a kiosztatlan licencek számát jeleníti meg.

 • Az Oracle rendelések licencköltsége szervezet szerint nézet megtekintéséhez válassza a Költség lehetőséget az Adatcsoport listából, majd válasszon ki egy terméktípust a Terméktípus és egy metrikatípust a Metrikatípus listából.

  Ebben a nézetben a grafikon az Oracle rendelések teljes licencköltségét jeleníti meg szervezet szerint a kiválasztott terméktípusra és metrikára vonatkozóan. Az egyes szervezeteknél a sáv a licencvásárlásokra költött teljes összeget és az első éves karbantartásra költött teljes összeget jeleníti meg.

A következő értékek jelennek meg a grafikon felett a kiválasztott terméktípusra és metrikára vonatkozóan:

 • Licencek összköltsége - A licencvásárlásokra költött teljes összeg.

 • Karbantartás összköltsége - Az első éves karbantartásra költött teljes összeg.

 • Kiosztott licencek költsége - A licencvásárlásokra költött összeg a kiosztott licenceknél.

 • Kiosztatlan licencek költsége - A licencvásárlásokra költött összeg a még kiosztatlan licenceknél.

Elemzések

A Rendelési összefoglaló nézet Elemzések része kiemeli a potenciális költésoptimalizálási lehetőségekkel rendelkező területeket, például:

 • A licencekre költött teljes összeg.

 • A licencekre vonatkozó teljes karbantartási díj.

Az egyes területekhez megjelenik egy további információkat tartalmazó jelentésre mutató hivatkozás.