Skip to main content

Rendelési összefoglaló nézet

A Megfelelőségi összefoglaló nézet áttekintést ad az Oracle-licencek számáról termékenként, valamint az Oracle-licencek költségéről szervezetenként. A nézet megtekintéséhez nyissa meg az Oracle áttekintés > Termékek áttekintése fület, majd a Nézet kiválasztása listából válassza ki a Rendelési összefoglaló lehetőséget.

Megtekintheti a megvásárolt Oracle-licencek számát termékenként vagy az Oracle-licencek költségét szervezetenként. Kattintson a Szűrő OracleFilter.png gombra, majd adja meg a szempontot a megjelenő listából kiválasztva az alábbiak szerint:

 • Egy adott terméktípusnál a megvásárolt Oracle-licencek termékenkénti teljes számának megtekintéséhez válassza a Megrendelt licencek lehetőséget az Adatcsoport listából, majd válasszon ki egy terméktípust a Terméktípus és egy metrikatípust a Metrikatípus listából.

  A grafikonon az egyes termékekhez kapcsolódó sáv a kiosztott és a kiosztatlan licencek számát jeleníti meg.

 • Az Oracle-licencek kiválasztott terméktípushoz és metrikához kapcsolódó teljes költségének megtekintéséhez válassza a Költség lehetőséget az Adatcsoport listából, majd válasszon ki egy terméktípust a Terméktípus és egy metrikatípust a Metrikatípus listából.

  A grafikon a teljes licencköltséget jeleníti meg szervezet szerint a kiválasztott terméktípusra és metrikára vonatkozóan. Az egyes szervezeteknél a sáv a licencvásárlásokra költött teljes összeget és az első éves karbantartásra költött teljes összeget jeleníti meg.

A következő értékek jelennek meg a grafikon felett a kiválasztott terméktípusra és metrikára vonatkozóan:

 • Licencek összköltsége - A licencvásárlásokra költött teljes összeg.

 • Karbantartás összköltsége - Az első éves karbantartásra költött teljes összeg.

 • Kiosztott licencek költsége - A licencvásárlásokra költött összeg a kiosztott licenceknél.

 • Kiosztatlan licencek költsége - A licencvásárlásokra költött összeg a még kiosztatlan licenceknél.

Elemzések

A Rendelési összefoglaló nézet Elemzések része kiemeli a potenciális költésoptimalizálási lehetőségekkel rendelkező területeket, például:

 • A licencekre költött teljes összeg.

 • A licencekre vonatkozó teljes karbantartási díj.

Az egyes területekhez megjelenik egy további információkat tartalmazó jelentésre mutató hivatkozás.