Skip to main content

Adatok importálása

Az „Adatok importálása” egy varázslóalapú funkció az adatok Snow License Managerbe történő importálásához. Az importálás típusa lehet például licenc, megállapodás és felhasználó. Az elérhető importálástípusok a bejelentkezett felhasználó hozzáférési jogaitól függenek.

Az importálás típusától függően vagy új objektumok jönnek létre, vagy a meglévő objektumok frissülnek az új metaadatokkal.

A varázsló végigvezeti az importálás/frissítés lépésein. A folyamat az alábbi lépésekből áll:

 1. Adatforrás feltöltése.

 2. Importálási beállítások konfigurálása.

 3. Forrás- és célmezők leképezése.

 4. Importált adatok előnézete.

 5. Importálás.

Külön varázsló érhető el mindegyik importálási/frissítési típushoz.

Importálásra kerülő forrásfájl

Az importálásra kerülő forrásfájlnak Excel- (.xls vagy .xlsx), vagy CSV-formátumúnak (vesszővel elválasztott értékek) kell lennie, emellett mind fájlfejléccel ellátott, mind fájlfejléc nélküli fájlok használhatóak. Ne feledje, hogy a CSV-fájlok kódolása UTF-8 kell legyen. Az adatok importálhatóak előre meghatározott mezőkbe és a kategóriára vonatkozó legtöbb egyéni mezőbe (kivéve a devizatípus egyéni mezőit).

Adatimportálási mintáknak a Snow License Manager platformban történő letöltéséhez:

 1. A Kezdőoldal menüben válassza az Adatok importálása lehetőséget.

  Az Adatok importálása nézet megjelenik.

 2. Válassza ki a Sablonok importálása lehetőséget.

  Sablonok importálása párbeszédpanel megjelenik.

 3. Válasszon ki egy importálási sablont a listából, majd válassza a Letöltés gombot.

  A sablon letöltésre került.

Megjegyzés

A forrásfájl oszlopneveinek (ha vannak) nem kell egyezniük a célmezők Snow License Managerben szereplő nevével.

Új, vagy frissített adatok sikeres importálásához meg kell adni bizonyos adatokat a Snow License Managerben. A kötelező importálási adatokkal kapcsolatos részletesebb információkért, valamint arról, hogy az adatokat az importálást követően a Snow License Managerben hol találja, lásd: Adatimportálási mezők leírása.

Adatok érvényesítése

Az importálás előtt, annak ellenőrzésére, hogy az importálni kívánt forrásfájl kizárólag megengedett adattípusokat és értékeket tartalmaz-e, az Adatok importálása funkció érvényesíti az adatokat. Az importálás előnézetében a hibák piros színnel kiemelésre kerülnek. A hibával kapcsolatos további információkért mutasson az adott mezőre.

A piros színnel kiemelt hibák és ütközések megakadályozzák az adatok importálását/frissítését.

Csak a Snow License Manager platformban már meglévő objektumok adatai frissíthetők. Amennyiben az importált adatok nem illenek egy objektumhoz az adatbázisban, az adott objektum frissítési művelete nem folytatható.

Mezőleképezések

Az importálás Mezőleképezések lépésében az importálásra kerülő forrásfájl oszlopnevei leképezésre kerülnek a Snow License Manager megfelelő mezőire. Ha az importálásra kerülő forrásfájl nem rendelkezik fejléccel, helyette a mutató szerinti leképezés alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy az importálási forrásfájl mezői indexekkel (0, 1, 2 stb. oszloppozíció) lesznek azonosítva, nem pedig szöveggel (oszlopfejléc).