Skip to main content

Kiosztás

Vásárolt licenc regisztrálásakor meg kell adni a licenctulajdonos jogi szervezetet. Ezenkívül engedélyezheti az automatikus kiosztást, vagy kézileg is kioszthatja a licenceket nem jogi szervezet számára.

A licenctulajdon optimális használata érdekében azt javasoljuk, hogy a kézi kiosztás helyett használja az automatikus kiosztás funkciót. Licenc regisztrálásakor az automatikus kiosztás funkció engedélyezve van, lásd: Hozzárendelés fül.

Automatikus kiosztás

Ha az automatikus kiosztás funkció engedélyezve van, a vásárolt licencek automatikusan kiosztásra kerülnek a szervezet hierarchia szerinti csomópontjainak, az egyes csomópontok licencelési követelményei alapján. A középső szervezeti szinten vásárolt licencek automatikusan kiosztásra kerülnek az alatta lévő szervezeti egységeknek, azok aktuális telepítései alapján. Minden automatikus kiosztásra engedélyezett licenc minden egyes megfelelőségi számítás után újra kiosztásra kerül.

Az automatikus kiosztás különösen fontos a downgrade jogokat engedélyező licencek figyelembevételéhez. Ha mind az automatikus kiosztás, mind a downgrade jogok funkció aktiválva van, a licenceket a rendszer az alkalmazás ugyanazon vagy korábbi verziójú telepítéseivel fogja összehasonlítani a licenctulajdonos jogi szervezetnek az összes alszintjén.

Ha az automatikus kiosztás ki van kapcsolva, és nem történt kézi kiosztás, az adott vásárláshoz tartozó licencek csak akkor lesznek az egyazon szervezeti szint telepítéseivel összehasonlítva, ha a vásárolt terméket regisztrálják. Ha a downgrade funkció aktiválva van, az egyazon szervezeti szinten található korábbi verziójú telepítések figyelembe lesznek véve.

Kézi kiosztás

A licencek kiosztásának módja kézileg is megadható. A kézi kiosztású licencek nem lesznek bevonva az automatikus kiosztásba. A megfelelőség számításakor a kézi kiosztású licencek csak azon szervezeti csomópontban található alkalmazások fedezésére lesznek felhasználva, melyek számára ezeket a licenceket kiosztották.