Oracle Java láthatósága

A Snow License Manager áttekintést ad a szervezete Oracle Java-telepítéseiről. A következőket tekintheti meg például:

  • Mely környezetekben vannak Oracle Java-telepítések.

  • Mely Oracle Java verziók vannak telepítve.

  • Mely telepítésekhez szükséges licenc.

Az összes Oracle Java-telepítés áttekintéséhez nyissa meg a Vállalat > Oracle áttekintés pontot, majd válassza ki a Termékek fület. Az észlelt telepítések a bal oldalon csoportosítva jelennek meg a következők szerint:

  • Oracle Java SE kiszolgálón (DC), nem licencelhető és licencelhető

  • Oracle Java SE számítógépen (EUC), nem licencelhető és licencelhető

  • OpenJDK mind kiszolgálón, mind számítógépen

Ha kiválasztja valamelyik csoportosítást a listáról, áttekintés jelenik meg az összes telepített fő verzióról az adott csoportra vonatkozóan. Ha kiválasztja az Ugrás vagy a Telepítések lehetőséget a listán szereplő valamelyik csoportnál, megnyílik a Java-kiadások részletei nézet, amelyben további részleteket talál a telepítésekről.

Java-kiadások részletei nézet

A Telepítések fül felsorolja az összes észlelt telepítést a kiválasztott csoportosításra vonatkozóan. A lista szűrhető úgy, hogy egy konkrét vagyontípushoz (csak DC esetén), a szervezet egy adott ágához, illetve egy vagy több konkrét fő Java-verzióhoz kapcsolódó telepítések jelenjenek meg.

  • A DC-telepítések esetében az észlelt telepítésekkel rendelkező összes DCC, virtuális gép és fizikai állomás megjelenik a listán. Ha egy adott sornál kiválasztja a bal oldali nyilat, kibonthatja, és megjelenítheti a DCC, a virtuális gép vagy a fizikai állomás összetevőit. Ha a kibontást folytatja a legalsó szintig, megtekintheti a telepítések listáját, beleértve a teljes Java-verziót és a kereskedelmi funkciókat (ha vannak).

  • Az EUC-telepítések esetében az észlelt telepítésekkel rendelkező összes számítógép megjelenik a listán, és információ látható a számítógép felhasználóinak összes számáról. Ha egy adott sornál kiválasztja a bal oldali nyilat, megjelenítheti a telepítések listáját, beleértve a teljes Java-verziót és a kereskedelmi funkciókat (ha vannak).

  • Az OpenJDK-telepítések esetében a listán mind a kiszolgálók, mind a számítógépek szerepelnek.

A Rendelések fül az Oracle Java-telepítésekhez kapcsolódó Oracle-rendeléseket jeleníti meg.

Összes Java-telepítés jelentése

Az Összes Java-telepítés jelentés segítségével összegyűjtheti és megoszthatja a szervezeténél lévő Java-telepítések adatait.

Vegye figyelembe, hogy a jelentés az összes észlelt Java-telepítést tartalmazza, azaz az Oracle és a nem Oracle Java-telepítéseket is.