Skip to main content

Felhasználók összekapcsolásának kezelése

Az alábbiakban megismerheti, hogyan tudja kezelni a Microsoft 365 portálon megtalálható felhasználók és a Snow-leltárban szereplő felhasználók összekapcsolását a Snow License Managerben.

Felhasználók automatikus összekapcsolása az Active Directory-felhasználófelderítéssel

Az Active Directory-felhasználófelderítéssel történő automatikus összekapcsolás kiegészítő előnyt nyújt a Microsoft 365-funkcióhoz.

 • Az Active Directory-felhasználófelderítéstSnow Inventory Server felületén tudja bekapcsolni, hogy megtörténjen a felhasználóadatok összegyűjtése az Active Directoryból. Az összegyűjtött adatokat a rendszer arra használja, hogy felhasználóobjektumokat hozzon létre a Snow License Managerben, és összekapcsolja ezeket a Microsoft 365-portál adataiból származó felhasználókkal. Az Active Directory-felhasználófelderítés bekapcsolásával kapcsolatos információkat lásd: Snow Inventory Server Admin Console.

  Megjegyzés

  A Snow Inventory Server 6.5.0 verziótól kezdve az összegyűjtött adatok között szerepel a Microsoft 365 egyszerű felhasználónév (User Principle Name, UPN) is. A Snow License Manager 9.8.1 verziótól kezdve a felhasználóobjektumok létrehozása az Active Directory adatai (az UPN-t is beleértve) és nem csak a leltárban szereplő felhasználók adatai alapján történik. Javasoljuk, hogy frissítsen a legújabb termékverziókra. Ha a Snow Inventory Server 6.5.0 és a Snow License Manager 9.8.1 verziónál korábbi termékverziót használ, a felhasználók UPN-en alapuló összekapcsolása manuálisan végezhető el a következő szerint: Felhasználók összekapcsolása manuális megfeleltetéssel a Microsoft 365 UPN alapján.

Felhasználók összekapcsolása manuális megfeleltetéssel a Microsoft 365 UPN alapján

Ha a Snow Inventory Server 6.5.0 és a Snow License Manager 9.8.1 verziónál korábbi termékverziót használ, a felhasználók összekapcsolásához manuálisan feleltesse meg a felhasználónevüket a Microsoft 365 egyszerű felhasználónevüknek (User Principle Name, UPN), majd importálja a fájlt.

 1. Keresse meg és exportálja a Snow License Manager-felhasználók listáját azokról a felhasználókról, amelyeket meg szeretne feleltetni megfelelő Microsoft 365-felhasználónak.

  A Snow License Manager-felhasználók az Összes felhasználó jelentésben vagy az Összes felhasználó felsorolása nézetben találhatók.

 2. A felhasználónéven kívül távolítson el minden oszlopot, adjon hozzá egy Microsoft 365 UPN nevű oszlopot a felhasználó exportálása számára, és minden egyes felhasználó esetén adja hozzá a megfelelő Microsoft 365 egyszerű felhasználónevet.

  A Microsoft 365-felhasználók a Felhasználók lapfülön találhatók a Microsoft 365 navigációban vagy a Microsoft 365-portálon.

 3. Importálja az adatokat a meglévő felhasználók listájának frissítésével a következők szerint: Adatok importálása.

  A Mezőleképezések lépésben ügyeljen arra, hogy a Microsoft 365 UPN mező az E-mail-cím mezőre legyen leképezve.

A Microsoft 365-összekötő következő importálásakor a megfelelően leképezett felhasználók össze lesznek kapcsolva. Az importálás elindítható kézzel a Snow Integration Manager felhasználói felületén.

Felhasználók manuális összekapcsolása

Az automatikusan nem összekapcsolható felhasználók esetén manuális összekapcsolás történik a javasolt egyezések alapján.

 1. A Microsoft 365 navigációs sávon válassza ki a Felhasználók összekapcsolása pontot.

  Megjelenik a Felhasználók összekapcsolása nézet.

 2. Válassza ki az Összekapcsolandó felhasználók lapfület, ha nem az jelenik meg.

  A listán megjelennek a megfeleltetett, leltárban szereplő felhasználókhoz hozzákapcsolható felhasználók. Ha elégedett a javaslattal, folytassa a következővel: Lépés 4.

  Megjegyzés

  Ha több egyező felhasználó is van, válassza ki, melyik leltárban szereplő felhasználót szeretné összekapcsolni.

 3. Az alapértelmezett javaslat módosításához válasszon ki egy másik lehetőséget az Összekapcsolási lehetőségek oszlopban.

  A Megjelölés csak online-ként lehetőség nem kapcsolja össze a felhasználót leltárban szereplő felhasználói fiókkal. A Ne kapcsolja össze lehetőség áthelyezi a felhasználót a Nem összekapcsolt felhasználók lapfülre.

 4. Válassza ki az Előnézet pontot.

  Megjelenik egy lista a kiválasztott összekapcsolási lehetőségekkel.

 5. Ha szerkeszteni vagy törölni szeretne egy összekapcsolási lehetőséget, használja az ikonokat az egyes sorokban.

 6. Válassza a Mentés gombot, az összekapcsolási lehetőségek megerősítéséhez.

 7. Megjelenik az Összekapcsolandó felhasználók lapfül.

  Ha minden felhasználó össze van kapcsolva, vagy ha a felhasználók még nincsenek leltárba helyezve a Snow License Managerben, a lista üres, ellenkező esetben az összekapcsolandó felhasználókra vonatkozó fennmaradó javaslatok jelennek meg.

Felhasználók összekapcsolásának megszüntetése

Megszüntethető egy olyan Microsoft 365-felhasználó összekapcsolása, amely hozzá lett kapcsolva egy leltárban szereplő felhasználóhoz, vagy meg lett jelölve csak online-ként.

 1. A Microsoft 365 navigációs sávon válassza ki a Felhasználók összekapcsolása pontot.

  Megjelenik a Felhasználók összekapcsolása nézet.

 2. Válassza ki a Felhasználók összekapcsolása lapfület.

 3. Módosítsa az opciót az Összekapcsolási lehetőségek oszlopban mindegyik felhasználónál, amelyiknek meg szeretné szüntetni az összekapcsolását.

  A változtatás azonnal érvénybe lép.

 4. Azok a felhasználók, amelyeknél megszüntette az összekapcsolást, megjelennek a Nem összekapcsolt felhasználók lapfülön.

  Ha nem láthatók, válassza ki az Újratöltés pontot.