Skip to main content

Virtuálisgép-használati jogok

Bizonyos licencelési szabályok lehetővé teszik, hogy ne csak a fizikai állomás, de a társított virtuális gépek is fedezve legyenek. A virtuálisgép-használati jogokkal minden egyes licencelt telepítés az alkalmazás egy rögzített vagy korlátlan számú virtuális példányának a használatára jogosít fel.

A virtuálisgép-használati jogok a vásárolt licenc hozzáadásakor lesznek regisztrálva, és csak a Számítógép/datacenter hozzárendelés-típusú licencekhez regisztrálhatók. Vegye figyelembe, hogy a virtuálisgép-használati jogok csak akkor lesznek a társított virtuális gépekre alkalmazva, ha a fizikai állomás teljes mértékben megfelel.

A Snow License Manager 9.2-es verziójával új funkció jelenik meg, amely figyelembe veszi a Microsoft Windows Server licencelési szabályait: Windows Server licenc hozzáadásakor a virtuálisgép-használati jogok rögzítettek lesznek, azaz automatikusan a Microsoft licencelési szabályai szerint lesznek alkalmazva.

Windows Server Standard használata esetén a rögzített virtuálisgép-használati jog két virtuális gépet jelent teljesen licencelt állomásonként.

Windows Server Datacenter használata esetén a rögzített virtuálisgép-használati jog korlátlan számú virtuális gépet jelent teljesen licencelt állomásonként.

példa 68.

Egy számítógépnek négy licenc van kiosztva. A virtuálisgép-használati jogok minden egyes kiosztott licenc számára három virtuális példányon való használatot tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a négy kiosztott licenc 12 virtuális gépet tud fedezni.példa 69.

Egy vásárolt licenccel az A kiszolgáló számára nyolc licenc lett kiosztva, a B kiszolgáló számára pedig négy licenc. A virtuálisgép-használati jogok minden egyes kiosztott licenc számára kiszolgálónként egy virtuális példányon való használatot tesznek lehetővé.

Az A kiszolgálónak 16 kiosztott virtuális gépe van. A virtuálisgép-használati jogok az A kiszolgáló esetén úgy változtak, hogy a nyolc egyedi virtuális gép mindegyikének egy licenc legyen kiosztva. A fennmaradókat más vásárolt licencekkel kell fedezni. Az A kiszolgáló megváltozott virtuálisgép-használati jogai felülírják az eredeti virtuálisgép-használati jogokat.

A B kiszolgáló virtuálisgép-használati jogai nem változtak, ezért továbbra is az igények szerint, dinamikus kiosztással fog működni. A négy kiosztott licenc továbbra is négy virtuális példány számára fogja az alkalmazáshasználatot engedélyezni.